- Rio er forhåndsdømt

Det mener direktøren i den engelske spillerforeningen PFA, Gordon Taylor.

Taylor tror ManU-forsvarer Rio Ferdinand har liten sjanse til å få en fair høring når han torsdag står skolerett foran det engelske fotballforbundes (FAs) disiplinærutvalg.

Ferdinand uteble fra en rutinemessig dopingkontroll på Uniteds treningssenter i september, og fordi saken ennå ikke er avsluttet, mener Taylor at United-forsvareren for lengst er blitt dømt i offentligheten.

- Dette skjedde i september. Nå er vi i slutten av året, og saken er ennå ikke avsluttet. Det er et stort problem. Befolkningen har fått lov til å fastsette straffen hans, sier Taylor.

Høringen starter torsdag og fortsetter trolig fredag. Den generelle forventningen til straffeutmålingen er at Ferdinand blir idømt tre måneders karantene.

Taylor fastholder at Ferdinand skulle ha fått muligheten til å svare på anklagene i all fortrolighet, og at navnet hans kun skulle bli offentliggjort dersom han var funnet skyldig i noen forseelse.

Det engelske fotballforbundet (FA) nekter for å ha lekket spillerens navn til pressen, men det var FAs beslutning om å utestenge Ferdinand fra en landskamp som for alvor gjorde saken offentlig.

(NTB)

UTEBLE FRA DOPINGTEST: Torsdag må ManU-forsvarer Rio Ferdinand stå skolerett foran FAs disiplinærutvalg. Foto: AP/SCANPIX