- Rio er rystet over mangelen på respekt

Mens Capello hevder Ferdinand ikke ville møte ham.

ER DU SUR? Rio Ferdinand (t.h.) skal angivelig være skuffet over hvordan han har blitt fratatt kapteinsrollen på landslaget av Fabio Capello. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
ER DU SUR? Rio Ferdinand (t.h.) skal angivelig være skuffet over hvordan han har blitt fratatt kapteinsrollen på landslaget av Fabio Capello. Foto: Ian Kington, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Englands landslagssjef Fabio Capello har besluttet å gi kapteinsbindet tilbake til Chelsea-stopper John Terry.

Terry vil være kaptein når England spiller EM-kvalik mot Wales førstkommende lørdag, skriver Sky Sports.

I de fleste tilfeller har hvem som spiller med bindet rundt armen liten praktisk betydning. Men i England har kapteinsrollen på landslaget svært stor symbolsk verdi.

For et år siden ble Terry vraket som kaptein etter at det ble kjent at han hadde vært utro mot kona - med kjæresten til tidligere landslagskompis Wayne Bridge.

Nå skal Manchester Uniteds Rio Ferdinand, som har vært førstevalget som kaptein i mellomtida, være forbannet på hvordan han har blitt fratatt vervet.

- Alt Rio vet om kapteinsrollen er det han har lest i avisene, og han er rystet over mangelen på stil, respekt og gode manerer, sier en kilde til News of the World ifølge The Guardian.

Capello hevder på sin side at han har forsøkt å få snakket med Ferdinand om saken uten å lykkes.

- Jeg forsøkte å møte Rio i forbindelse med Manchester United - Marseille, men han valgte å ikke stille. Jeg vet ikke hvorfor. Det er et spørsmål for ham, ikke meg. Jeg håper jeg får møte ham for å snakke privat og ikke over telefon, for jeg synes ikke en telefonsamtale er en god løsning, sier Capello.

Capello sier han hadde tenkt å spare kunngjøringen til dagen før kampen mot Wales for å snakke med spillerne først. Men siden kapteinsalternativene Ferdinand og Liverpools Steven Gerrard er skadd, slapp han like godt nyheten denne helga.

- Jeg har bestemt at John Terry, etter ett års straff, igjen vil være fast kaptein. Jeg synes ett års straff er nok. Han var førstevalget mitt da jeg først valgte en fast kaptein, sier italieneren.

Ferdinand har som vanlig vært aktiv på Twitter det siste døgnet, men har foreløpig ikke kommentert kapteinsrollen på landslaget.

ETT ÅRS STRAFF ER NOK: John Terry får tilbake kapteinsbindet når England møter Wales kommende lørdag. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
ETT ÅRS STRAFF ER NOK: John Terry får tilbake kapteinsbindet når England møter Wales kommende lørdag. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix Vis mer