Rio Ferdinand anmeldt av FA

Rio Ferdinand er anmeldt av FA til disiplinærutvalget fordi han unnlot å møte til dopingtest 23. september.

Han er imidlertid ikke anklaget for «med overlegg» å unnlate å møte, noe som sannsynligvis ville medført to års utelukkelse om han var blitt funnet skyldig.

FA presiserte imidlertid senere at det bare var en mulig anklage mot Ferdinand, og at det blir opp til disiplinærutvalget å avgjøre om han uteble med overlegg.

Ferdinand ble innkalt av dopingjegere som møtte opp på Manchester Uniteds treningsanlegg Carrington, men han møtte ikke til avtalt tid. 36 timer senere avla han en negativ prøve.

Utøvere som unnlater å møte til en prøve de er innkalt til, har forbrutt seg mot dopingreglementet. FA har nå vurdert Ferdinands forklaring og velger å anmelde ham. Om han finnes skyldig, kan han bli utestengt.

14 dagers frist

- Han er anmeldt i henhold til paragraf 1 i våre forskrifter for dopingkontroll. Det omhandler utøvere som «unnlater eller nekter å underkaste seg lovlig pålagt kontroll», heter det i en uttalelse fra FA.

Ferdinand er imidlertid ikke anklaget for «med overlegg» å unnlate å møte.

24-åringen har nå 14 dagers frist til å svare på anklagen. Så skal en høring avholdes. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sagt at man vil vurdere å straffe Ferdinand dersom FA ikke forfølger saken tilfredsstillende, men FIFA opplyste onsdag at man avventer FAs behandling.

«Glemte» prøven

Ferdinand har forklart at han glemte å møte til prøven fordi han var opptatt med flytting, og at han ikke kunne nås på telefon fordi mobiltelefonen hans var avslått. FA har blant annet vurdert utskrifter fra teleselskapet før det ble bestemt at han skulle anmeldes.

Som følge av saken ble Ferdinand utelatt fra Englands tropp til den avgjørende EM-kvalifiseringskampen i Tyrkia 11. oktober, noe som fikk andre landslagsspillere til å true med å boikotte kampen. Til sist stilte spillerne opp og sikret EM-plass med 0-0.

(NTB)