FERDIG:  Rio Ferdinand er klar for å fortsette karrieren, men er ferdig i Manchester United. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Rio Ferdinand er klar for å fortsette karrieren, men er ferdig i Manchester United. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rio Ferdinand er ferdig i Manchester United

- Tida var inne.

(Dagbladet): I kveld bekrefter Manchester United på sin egen hjemmeside at Rio Ferdinand er ferdig i klubben. Midtstopperen ble hentet for en rekordsum fra Leeds i 2002.

454 kamper fikk han for de røde djevlene.

-  Jeg har tenkt mye om framtida de siste månedene.  Etter 12 fantastiske år i det jeg mener er verdens beste klubb, har jeg bestemt meg for at tiden er moden for å gå videre, sier Ferdinand i en pressemelding på klubbens hjemmeside.

Gullgrossist Den engelske midtstopperen har vunnet det som er å vinne med klubben. Premier League, Champions Leage, FA- og ligacup. 

Akkurat som han håpet på da han signerte for 345 millioner kroner i 2002.

- Jeg signerte for klubben for å vinne trofeer. Jeg kunne ikke tro vi skulle bli så suksessfulle i mine villeste drømmer. Det har vært så mange høydepunkter, men mitt første Premier League-trofe og den fantastiske natta i Moskva (Vant Champions League i 2008) er minner som vil prege meg for resten av livet, sier Ferdinand. 

Fortsetter Det har lenge versert rykter om at Ferdinand er ferdig i klubben. I år har han bare spilt 14 kamper, og ungguttene Chris Smalling, Phil Jones og Jonny Evens har gitt han solid kamp om de to midtstopperplassene.

Rio Ferdinand er blitt linket tilbake til gamleklubben West Ham og klubber både i USA og midtøsten. Selv er han klar på at det blir fotball også i høst:

- Jeg føler meg frisk og i god form. Jeg er klar for en ny utfordring, og gleder meg til å se hva framtiden bringer, sier Ferdinand.