GLAD I SJOKOLADE: Rio Ferdinand tenkte seg ikke helt om da han la ut dette bildet på sin Twitter-profil. Foto: Skjermdump fra Twitter.
GLAD I SJOKOLADE: Rio Ferdinand tenkte seg ikke helt om da han la ut dette bildet på sin Twitter-profil. Foto: Skjermdump fra Twitter.Vis mer

Rio Ferdinand etterforskes etter sjokolade-stunt

- Du er ikke deg selv når du er sulten.

(Dagbladet): Rio Ferdinand og andre britiske stjerner som Katie Price, Ian Botham og X faktor-finalist Cher Lloyd har alle postet bilder og beskjeder på mikrobloggnettstedet Twitter den seneste tiden. På bildene holder de fram sjokoladen Snickers.

Nå blir fotballstjernen og de andre kjendisene etterforsket for hendelsen, skriver The Telegraph. Alle skal ha mottatt betaling fra leverandøren for å poste bildet.

- Du er ikke deg selv når du ikke er sulten, skrev Rio Ferdinand og la til hashtagene #hungry og #spon på sin Twitter-profil.

Ordet «spon» skal stå for «sponsored tweets», og betyr at personen har fått betalt for å legge ut beskjeden.

Nå skal det etterforskes om disse ordene var nok til at folk der ute skjønte at dette bare var en reklame for Snickers. Kjendiser skal være tydelige når de promoterer et produkt, slik at folk skal vite at de mottar kompensasjon for promoteringen.

Følgere klaget Flere av de som følger Manchester United-stjernen på Twitter skal ha klaget etter at Ferdinand la ut bildet.

- Trenger du virkelig pengene? skrev en bruker.

- Jeg er ikke her for å bli reklamert for, skrev en annen.

ASA (The Advertising Standards Authority) skal komme med en kjennelse i nær fremtid.