Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rio Ferdinand langer ut mot Arsenal: - De frustrerer meg så til de grader

Mener klubben kaster bort talent.

FRUSTRERT: Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand irriterer seg over Arsenal. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
FRUSTRERT: Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand irriterer seg over Arsenal. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Med seier mot Burnley kan Chelsea ta et stort skritt nærmere ligatittelen i Premier League. Rio Ferdinand etterlyser vinnerkultur hos Arsène Wenger.

Lørdag ble Tottenham stående igjen som den store taperen, etter at både Arsenal og Manchester United gjorde jobben på hjemmebane og vant 2–0 mot henholdsvis Hull og Watford. På Anfield kjørte et Liverpool-lag tilbake i gammelt slag over Tottenham og vant med samme sifre etter en rask dobbel av Sadio Mané før hvilen.

– Det er vanskelig å kjempe om Premier League-tittelen når du viser mangel på vinnervilje, sa en kritisk Mauricio Pochettino etter kampen.

Med seier mot Burnley søndag, kan dermed Chelsea rykke ytterligere ifra på toppen av tabellen når det gjenstår 13 serierunder.

– Hvis Chelsea får en 12 poengs luke er det et stort problem, er Pochettino sitert på av BBC.

Bak ligalederen er det derimot uhyre jevnt. London-rivalene Tottenham og Arsenal har begge 50 poeng, mens Liverpool og Manchester City, som møter Bournemouth mandag, står med 49. På sjetteplass ligger Manchester United med 48.

Arsenal-kritikk

Rio Ferdinand retter på sin side pekefingeren mot Arsène Wenger og hans Arsenal.

– Jeg mener mentaliteten ikke har vært der på lenge, og dette laget er ikke annerledes enn det som var der for seks år siden, sa fotballeksperten til BT Sports, ifølge ESPN.

– De beste lagene, som Chelsea, blir slått, men kommer tilbake med en gang. Alle trodde de vaklet etter at de tapte for Tottenham, men de har ikke tapt siden.

– Jeg er ingen Arsenal-fan, men årsaken til at jeg går løs på dem er at de frustrerer meg så til de grader.

– De har så mye talent, men det blir aldri utnyttet på den riktige måten. Det blir aldri forløst, og det er problemet deres.

Mourinho-krav

Ferdinand trekker fram situasjonen til Robin van Persie, som ifølge sin tidligere lagkamerat forlot Arsenal til fordel for vinnerkulturen i Manchester United.

– Fabregas gjorde det samme. Skjer det samme igjen med (Alexis) Sánchez? Ja, nettopp. De beste spillerne i verden ønsker å vinne, det handler ikke om penger.

Den tidligere United-stopperen mener klubben har kommet inn i et mønster der en fjerdeplass vurderes som godkjent, noe som i Ferdinands øyne er å underprestere.

– Topp fire vil være suksess for United denne sesongen, på grunn av hvor de har vært de siste årene. Men med en som José Mourinho som manager vil det ikke bli akseptert år etter år. Det er forskjellen.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling