Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rio Ferdinand om Atléticos utskjelte spillestil: - Jeg blir tent av det

Den tidligere Manchester United-spilleren liker å se på Diego Simeones menn.

SLO UT BAYERN: Det spørs om Atlético Madrid spilte seg inn i så mange fotballhjerter mot Bayern München i går, men Rio Ferdinand har iallfall sansen for det spanske laget. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SLO UT BAYERN: Det spørs om Atlético Madrid spilte seg inn i så mange fotballhjerter mot Bayern München i går, men Rio Ferdinand har iallfall sansen for det spanske laget. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det er mulig det er forsvarsspilleren i ham som snakker, men Manchester United-legende Rio Ferdinand sier at han er like begeistret for Atlético Madrid som Bayern München eller Barcelona  - etter å ha sett Diego Simeone lede laget til sin andre Champions League-finale på tre år.

Det har ikke vært mangel på kritikk mot Atléticos kontringsfotball, som Simeone har perfeksjonert siden han tok over klubblen i 2011.

Argentineren har ledet Atlético til en La Ligatittel, en Copa del Rey-triumf og en Europa League-seier, i tillegg til en ny Champions League-finale etter å ha tatt seg videre på bekostning av Bayern München i går.

Og Ferdinand - som selv vant Champions League under Alex Ferguson i Manchester United i 2008 - sier at Simeone har full støtte i spillergruppa.

- En manager må skape et miljø hvor spillerne tror på taktikken hans, sier Ferdinand til BT Sport.

LIKTE DET HAN SÅ: Rio Ferdinand. Foto: NTB Scanpix
LIKTE DET HAN SÅ: Rio Ferdinand. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Spillerne skjønner at det kreves tillit for å spille med en slik intensitet sammenhengende over tid.

- Det handler om Simeone. Han og resten av staben har skapt dette grunnlaget.

- Det er en mektig sak - spillerne løper av seg sokkene. Bare se på Antoine Griezmann for eksempel.

- Det er fantastisk å se. Noen folk ønsker å se angrepsfotball, spennende fotball som blir spilt av Barcelona og Bayern München, men jeg blir like tent av denne typen fotball også, sier Ferdinand.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart