Rio Ferdinand ut mot gamleklubben: - Jeg kan ikke tro det. Det er galskap

Tror Welbeck vil bli en Arsenal-suksess.

FORSTÅR IKKE: Rio Ferdinand kan ikke fatte og begripe hvorfor Manchester United solgte Danny Welbeck til Arsenal. Han mener at 23-åringen har et voldsomt potensiale som rivalen kommer til å dra nytte av. Foto: AFP PHOTO/LINDSEY PARNABY/NTB SCANPIX
FORSTÅR IKKE: Rio Ferdinand kan ikke fatte og begripe hvorfor Manchester United solgte Danny Welbeck til Arsenal. Han mener at 23-åringen har et voldsomt potensiale som rivalen kommer til å dra nytte av. Foto: AFP PHOTO/LINDSEY PARNABY/NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Dagens siste dag på overgangsmarkedet ble av det hektiske slaget på Old Trafford. Daley Blind og Radamel Falcao ble klar for Manchester-klubben, mens Danny Welbeck pakket sekken og flyttet sørover til London og Arsenal.

Sistnevnte overgang er noe Rio Ferdinand, som også forlot klubben i sommer, forstår lite av.

- Jeg kan ikke tro at de lar Danny gå. I alle fall ikke til Arsenal. Det er galskap, sier han ifølge The Telegraph.

Uforløst potensiale Ferdinand, som ikke fikk fornyet kontrakt etter fjorårssesongen, har også flyttet til London, og spiller nå i midtforsvaret til Harry Redknapp i QPR. Manchester Uniteds neste Premier League-motstander.

Han mener at Welbeck har et stort uforløst potensiale, og at han fort kan komme til å utvikle seg veldig bare han får muligheten.

- Han er en trussel mot ethvert forsvar, og om Arsenal bruker ham korrekt kommer han til å bli farlig. Det vil være gode nyheter for landslaget også, for om han spiller regelmessig vil han være en stor ressurs for England.

Spissen ble stående med 29 mål på 142 obligatoriske kamper for Manchester United. Rio mener likevel at det noe beskjedne målsnittet på 0,2 er misvisende.

- Danny har alt som skal til for å bli en toppspiller. Engelsk fotball har fortsatt til gode å se hva han virkelig kan gjøre, for han har ikke fått tilstrekkelig med kamper. I Arsenal vil han bli satset på, og jeg har ingen tvil om at han kommer til å blomstre. Bare se for deg den farta de kommer til å ha når alle er friske, sier han.

- Spille spiss Welbeck sier selv ifølge teamtalk.com, som gjengir et intervju i Sunday Times, at folk kan vente flere scoringer fra ham nå som han får sjansen på topp.

- Jeg foretrekker å spille spiss. Jeg har aldri fått spille flere kamper etter hverandre i 9'er-rollen, men jeg har troa på ferdighetene mine, sier han.

Welbeck er for tiden med det engelske landslaget som skal ut i sin første EM-kvalifiseringskamp mot Sveits i morgen. Han er ikke lenger en av «unggutta» på landslaget, og sier at det er godt å se at det satses ungt.

- Det er fint å se at de yngre spillerne slipper til, og vi ser på trening det enorme talentet mange av dem har, sier Welbeck.