«Rio Grande»

LONDON (Dagbladet): Rio Ferdinand (23) er høy, sterk, teknisk og rask. Han blir sammenliknet med stopperstorheten, Bobby Moore. Rio gikk gradene i West Hams ungdomsavdeling, det samme gjorde Moore. Engelsk presse kaller Rio for alt fra Grande til «The Rock».

- Jeg har helt siden jeg debuterte på West Ham blitt sammenliknet med Bobby Moore. Da jeg som unggutt hørte dette var det helt fantastisk med tanke på hvor stor Mooro var da han spilte for klubb og landslag. Det har aldri vært en byrde for meg at folk har sett det slik, sier Rio som legger til:

- Det er ingen problemer for meg å spille med merkelappen den nye Moore, men mitt klare mål er å bli husket som Rio Ferdinand og ikke den nye Bobby.

Rio, nevøen til Tottenhams Les Ferdinand, har vist at han også tåler Bobby-sammenlikningen internasjonalt. I Englands tre VM-kamper så langt har han vært den klart beste i forsvaret. Spesielt mot Argentina. Rio og Sol Campbell, det kan ikke bli bedre.

Min drøm

- Det har alltid vært min drøm å bli sett på som en av verdens beste forsvarsspillere, det er derfor jeg har satset så mye på fotball som det jeg har gjort. Jeg har helt klare ambisjoner som fotballspiller, og det er ikke bare å være en del av et godt lag, men at jeg skal være en profil. For å få til dette, er jeg nødt til å jobbe hardt på hver eneste trening og i hver eneste kamp, sier Rio som ble solgt fra West Ham til Leeds for 216 millioner kroner.

Til Manchester United

Det var rekord for en engelsk forsvarsspiller. Denne kan nå bli slått. Siste rykte er at Manchester United har pengefølere ute. Klubben skal være villig til å legge 30 millioner pund (ca. 360 mill. kr) på bordet til Leeds for å sikre seg underskriften til Rio fra Sør-Londons tøffe bydel Peckham. Denne bydelen er Rio stolt av til tross for at de sosiale problemene der står i kø.

- Det er viktig for en bydel som Peckham at de som klarer å bli noe, ikke glemmer hvor de kommer fra, men at de stiller opp og gjør noe for beboerne, sier Rio.

Før morgendagens kamp er han ikke på linje med britisk presse. De som mener England alt er videre.

- Danskene har vist under dette VM at de er utrolig disiplinerte. Laget består av flere klassespillere. Vi skal definitivt ikke undervurdere dem.

STOPPEROKSEN FERDINAND: Mange mente Rio Ferdinand skulle ha spilt fast både under VM i 1998 og under EM i 2000, men verken Glenn Hoddle eller Kevin Keegan var enige. Sven-Göran Eriksson har derimot tro på ham.