Rio har et problem

Rio Ferdinands problemer med å bevise uskyld i dopinganklagene øker etter at utskriftene fra mobilen hans viser at telefonen var på.

LONDON (Dagbladet): Mobilutskriftene viser nå at det første han gjorde på vei fra Uniteds treningsfelt var nemlig å sendte en tekstmelding til sin private lege. I tillegg både ringte og tekstet han kamerater, samboeren og en påstått elskerinne.

Ble borte

23. september, da Rio Ferdinand fikk beskjed om at han skulle dopingtestes på Uniteds treningsfelt, ble han borte. Forsvaret hans er at han glemte det. Og da Uniteds lege Mike Stone prøvde å kalle ham tilbake via telefoner og SMS, svarte han ikke. Selv om utskriftene fra mobilen hans altså viser at telefonen var på.

Derimot sendte Rio Ferdinand en SMS til legen Patrick O'Reilly - mannen som behandlet ham for nyresykdommen som holdt ham utenfor fotballen tidligere i høst. Uniteds forsøk på å få ham tilbake til treningsfeltet Carrington svarte han ikke på før klokka 14.00, halvannen time etter at testen skulle vært tatt.

Hvorfor Rio Ferdinand kontaktet en lege umiddelbart etter at han forlot Carrington, er et av de spørsmålene det engelske fotballforbundet nå vil ha svar på.

Et annet spørsmål er hvorfor han, i tidsrommet mellom klokka 12.30 og 14.00, forholdt seg til venner og bekjente per mobil, men ikke Uniteds lege.

FA krever svar

En kilde i det engelske fotballforbundet sier til Sunday Mirror:

- Hvis telefonen hans var på, og han ignorerte beskjeder fra Manchester United, kan det tyde på at han har hatt noe å skjule. Vi kommer til å analysere mobilutskriftene ned til minste detalj.

I AVHØR: Her er Rio Ferdinand på vei ut av avhøret i det engelske fotballforbundet FA i forrige uke. Nå er han i trøbbel etter at telefonutskriftene viser at United-stopperen har løyet om at han hadde telefonen avslått da han skulle dopingtestes.