- Rio har lidd nok

Rio Ferdinand hadde med seg fem advokater til møtet med det engelske fotballforbundet. Nå forlanger spillerforeningen en avklaring på dopingsaken i løpet av få dager.

LONDON (Dagbladet): - Det er det minste FA kan gjøre, sier spillerforeningens leder Gordon Taylor. - Resultatet av Rio Ferdinands intervju, som foregikk i en fin atmosfære der spilleren fikk alle muligheter til å tale sin sak, må komme i løpet av dager, ikke uker. For dette kan ikke fra ut mer enn det har gjort - saken er alt for høyt profilert til det.

- Og Rio Ferdinand, som ble navngitt og uthengt lenge før saken formelt ble satt i gang, har lidd nok, sier Taylor.

Rio Ferdinand ble hentet hjemme i Chester utenfor Manchester tidlig i går ettermiddag. Møtet, som har avgjørende betydning for hans framtid som fotballspiller, startet klokka 14.00. Og først en stund etter klokka 17.00 kom han og hans advokatkobbel ut uten å gi en eneste kommentar.

Rio Ferdinand gikk rett i bilen og ble kjørt hjem.

Men før møtet var lagkamerat i Manchester United, Ryan Giggs, ute og talte Rio Ferdinands sak.

- Alle som kjenner Rio vet at dette er en misforståelse og ikke noe han har prøvd å lure seg unna med hensikt, sier Giggs. - Feil skjer, og jeg er sikkert på at Rio vil legge dette bak seg og komme tilbake like god som før.

Spekulasjoner går på at Rio Ferdinand vil bli bøtelagt to ukelønninger og ferdig med det. I så fall vil dopingtesten han påstår han glemte, koste ham rundt to millioner kroner. Og det er billig med tanke på hvordan dopingreglementet blir håndhevet i mange andre land.

I verste fall kan han risikere to års utestengelse fra fotballen.

- Rio Ferdinand har allerede sonet straff, sier Gordon Taylor. - Han har sonet uten dom. Det faktum at han alltid har talt mot doping og kriminalitet, og også jobber for å holde barn unna disse problemene, må også tale til hans fordel.

MÅTTE FORKLARE SEG: Rio Ferdinand på vei ut av møtet med det engelske fotballforbundet (FA) i går.