Rio-høring fastsatt

Rio Ferdinand møter til disiplinærhøring 18. og 19. desember.

Høringen vil finne sted på Boltons stadion Reebok Stadium, melder Sky News.

Manchester United- og England-stopperen er anklaget av det engelske fotballforbundet (FA) for å ha unnlatt å møte opp til dopingtest 23. september. Ferdinand hevder at han glemte testen som skulle finne sted på Uniteds treningsfelt.

Ferdinand ble vraket fra Englands avgjørende EM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia, men har spilt for Manchester United i påvente av en avgjørelse i saken. Fifa-president Sepp Blatter har kritisert klubben for deres håndtering av saken og satt spørsmålstegn ved poengene United har tatt etter at Ferdinand uteble fra dopingtesten.

- Blatter har som leder av Fifa selvsagt rett til å uttrykke sine synspunkter, men jeg synes ikke de er spesielt hjelpefulle i øyeblikket, sier United-direktør David Gill.

- Vi har rettmessig brukt Rio i løpet av denne prosessen. Vi har lov til å gjøre det, og inntil reglene endres kan vi ikke straffes for å følge dem, sier Gill.

SPILLER VIDERE: Rio Ferdinand har fortsatt å spille for United i påvente av høringen. Her feirer han sammen med Roy Keane (t.h.) og Ryan Giggs etter sistnevntes scoring mot Liverpool 9. november.