Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rio og Anton krever fornyelse i kampen mot rasisme

Derfor tok de ikke på «Kick it out»-trøyene.

- SKUFFET OVER FA: QPRs Anton Ferdinand og storebror Rio Ferdinand (t.h.) etter møtet på banen i april. I kveld har de sendt ut en felles pressemelding der de etterlyser fornyelse i kampen mot rasisme i fotballen - og uttrykker skuffelse over PFA og FA.  Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIX
- SKUFFET OVER FA: QPRs Anton Ferdinand og storebror Rio Ferdinand (t.h.) etter møtet på banen i april. I kveld har de sendt ut en felles pressemelding der de etterlyser fornyelse i kampen mot rasisme i fotballen - og uttrykker skuffelse over PFA og FA. Foto: ANDREW YATES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Premier League-brødrene Rio og Anton Ferdinand var blant flere spillere som valgte å ikke varme opp med trøyene til antirasisme-kampanjen «Kick it out» i helga.

I kveld har de via agentselskapet sitt sendt ut en felles uttalelse, blant annet publisert på Manchester Uniteds nettside, der de klargjør sitt standpunkt i rasisme-debatten.

«Det har gått et år siden episoden på Loftus Road. I løpet av den tida, har noen av de dype skillelinjene som eksisterer i fotballen blitt avslørt. I de kommende månedene er vi sikre på at det vil pågå en debatt om veien videre. Vi akter å delta i disse diskusjonene sammen med en rekke andre nåværende og tidligere spillere av alle raser, fra grasrota og opp, på tvers av hele fotballfamilien,» skriver brødrene.

- Må forandre seg Episoden de sikter til på Loftus Road, er naturligvis det som skjedde mellom John Terry og Anton Ferdinand. Terry ble nylig idømt fire kampers karantene av fotballforbundet.

«Når det gjelder «Kick It Out,» vil vi si offisielt at de har gjort en fantastisk jobb i fortida når det gjelder utdanning og bevissthet. Men tidene forandrer seg og organisasjoner må forandre seg med dem. Vi deltar gjerne privat i diskusjonen om hvordan «Kick it out» kan bli mer relevant i kampen for å fjerne rasismen fra fotballen,» melder Ferdinand-brødrene.

«Til tross for at vi har blitt skuffet over PFA (spillerforeningen) og FAs handlinger det siste året, ønsker vi som familie å jobbe med de eksisterende organisasjonene innen fotballen for å bedre sporten og for å oppnå umiddelbar handling.»

- Fei for egen dør Rio Ferdinand reagerte også sist uke da statsminister David Cameron etterlyste kraftige reaksjoner etter at engelske U21-spillere opplevde rasisitiske tilrop i EM-playoff mot Serbia.

- Har statsministeren snakket om denne U21-affæren? Fei for vår egen dør på dette området før vi setter oss på vår høye hest, skrev Ferdinand på Twitter.

Denne uka har det blitt skrevet i avisene at Rio skulle være sentral i planene om å lage en egen spillerforening for svarte spillere.

- Ikke tro alt dere leser, var United-stopperens knappe kommentar til dette.