Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rio-OL har blitt en alvorlig bekymring

IOK mener utbyggingen går for tregt.

 BEKYMRET:  IOKs nye visepresident, John Coates, er bekymret for at forberedelsene til Rio-OL i 2016 går for tregt. Foto: AFP PHOTO / SAEED KHAN / NTB Scanpix
BEKYMRET: IOKs nye visepresident, John Coates, er bekymret for at forberedelsene til Rio-OL i 2016 går for tregt. Foto: AFP PHOTO / SAEED KHAN / NTB Scanpix Vis mer

Forberedelsene til 2016-OL i Rio de Janeiro går for tregt og er blitt en alvorlig bekymring, mener nyvalgt IOK-visepresident John Coates.

Ifølge australieren er IOKs største utfordring å sikre at Rio-lekene er klar for å gå av stabelen i tide.

- Det er litt under to år igjen, og fortsatt er det veldig mye som må på plass. Vi er alle bekymret. Det er ikke umulig, men de (brasilianerne) trenger desperat å legge mer innsats i utbyggingen av infrastruktur og anlegg, sier Coates.

Mange anlegg står fortsatt uferdig i Rio på grunn av stadige forsinkelser.

Å flytte sommerlekene er ikke lenger et alternativ, mener Coates.

- Nei, de kan ikke miste lekene. Hendene dine er bundet så sent i prosessen. Du kan bare jobbe videre med arrangøren og myndighetene for å få dem til å velge de riktige løsningene.

- Pengene er der i Brasil. Det er en rik økonomi. Men vi ser ikke nok koordinasjon mellom myndighetsnivåene i de store byggeprosjektene, sier Coates.

Opplevelsene med Rio-OL var en medfaktor for at Tokyo vant fram og sikret seg sommer-OL foran Istanbul under IOK-avstemningen i helgen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling