Vurdering av OL og Paralympics:

Rio-OL vurdert: 67 prosent av de norske utøverne mener de ikke har god nok økonomi til å trene tilstrekkelig

Mener de ikke får nok trening til å kjempe om medaljer.

62 PROSENT: To tredjedeler av de norske utøverne fra Rio-OL 2016 mener de ikke har god nok økonomi til å være med og kjempe om medaljer. Her er Tonje Angelsen i aksjon. Foto: REUTERS / Fabrizio Bensch / NTB Scanpix
62 PROSENT: To tredjedeler av de norske utøverne fra Rio-OL 2016 mener de ikke har god nok økonomi til å være med og kjempe om medaljer. Her er Tonje Angelsen i aksjon. Foto: REUTERS / Fabrizio Bensch / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): I dag la Olympiatoppen fram sin vurdering av fjorårets OL og Paralympics i Rio. Det er ikke bare prestasjonene i en helhet som har blitt vurdert, altså den labre medaljesankingen av Norge som førte til det verste sommer-OL for oss her i det langstrakte land på mange, mange år.

De 62 utøverne som deltok i OL har i forbindelse med vurderingen blitt spurt av Olympiatoppen om de føler de har god nok økonomi til å trene tilstrekkelig - altså trene nok til å henge med blant de beste i verden og kjempe om OL-medaljer.

Av disse svarte hele to tredjedeler nei, at de ikke har råd til å trene nok.

- Dette er veldig dystre tall, og vi må gjøre noe med det, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Ifølge sjefen for sommeridretten har Olympiatoppen laget en formel, som viser at man trenger tre medaljekandidater i en gren for å skaffe én OL-medalje.

Olympiatoppen har satt et mål på åtte medaljer i Tokyo 2020. Det betyr at Norge må stille med 24 medaljekandidater i følge regnestykket

- En annen situasjon i Europa

Nå håper toppidrettssjef Tore Øvrebø at politikerne kommer på banen. Han mener de må vise vilje, slik at utøverne får muligheten til å trene godt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer