GRÅT: Sølvmedaljør Renaud Lavillenie klarte ikke holde tårene tilbake da han mottok sølvmedaljen - ikke gullet som «alle» hadde sett for seg at han ville gjøre. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
GRÅT: Sølvmedaljør Renaud Lavillenie klarte ikke holde tårene tilbake da han mottok sølvmedaljen - ikke gullet som «alle» hadde sett for seg at han ville gjøre. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Rio-publikummet buet på Lavillenie. Han svarte med å sammenlikne dem med publikummet i Nazi-Tyskland

Dette har skjedd i Rio mens du sov.

(Dagbladet):Natt til tirsdag gjorde stavhopperen Renaud Lavillenie seg klar til sitt siste stavhopp i finalen i Rio. Før ham hoppet brasilianske Thiago Braz da Silva, til stor jubel for hjemmepublikummet etter å ha klart 6,03 på sitt andre forsøk.

Den franske storfavoritten Lavillenie hadde revet sine to forsøk på samme høyde, men skjønte at han måtte høyere opp for å kunne ta gullet.

Han hevet stanga til 6,08, og gjorde seg klar. Da buet publikummet på stadion, i håp om å sette ut franskmannen. Lavillenie svarte med å gi tegn med hendene og ba publikum om å roe seg, men det motsatte skjedde.

- Dette har jeg aldri opplevd på en sånn konkurranse i friidrett, det her er ikke bra, sa den tidligere spydkasteren Andreas Thorkildsen i TV 2s kommentatorbod.

SOM NATT OG DAG: Man kunne åpenbart se at Lavillenie var skuffa og lei seg etter å ha måttet ta til takke med sølvmedaljen. Ved siden av sto da Silva klar til å motta gullet - med et stort smil og et publikum i ekstase bak seg. Foto: Fernando Soutello/AGIF/REX/Shutterstock
SOM NATT OG DAG: Man kunne åpenbart se at Lavillenie var skuffa og lei seg etter å ha måttet ta til takke med sølvmedaljen. Ved siden av sto da Silva klar til å motta gullet - med et stort smil og et publikum i ekstase bak seg. Foto: Fernando Soutello/AGIF/REX/Shutterstock Vis mer

Sammenlikner med Nazi-Tyskland

Lavillenie rev sitt aller siste håp om gullmedalje, og måtte ta til takke med sølv bak da Silva - til eksplosiv jubel fra publikum.

Franskmannen ble åpenbart skuffa, men også oppgitt og forbanna på Rio-publikummet.

- Det var ikke fair play fra publikum. Det hører hjemme på fotballarenaen, ikke i friidrett, sa Lavillenie til det olympiske nyhetsbyrået, ONS, på Twitter.

Og gikk ekstra ut mot publikummet.

- I 1936 var publikum mot Jesse Owens. Vi har ikke sett dette siden. Vi må håndtere dette. For OL er det ikke bra. Jeg har ikke gjort noe mot brasilianerne, sa stavhopperen. Og lovet at han ville vinne gullet tilbake.

Natt til onsdag skulle stavhopperne motta sine medaljer. På tv-bildene kunne man se en svært preget franskmann, som gråt åpenlyst da han mottok sølvmedaljen. Også under medaljeseremonien ble han buet på, og det har fått Andreas Thorkildsen til å se rødt.

- Jeg sa i går at det var første gang jeg hadde opplevd dette. I dag hadde de mulighet til å rette opp dette inntrykket. Det gjør de absolutt ikke. De buer på premieseremonien. Det her er så forkastelig at jeg ikke vet hva jeg skal si, sier Thorkildsen til TV 2.

Brasils første bokse-gull

Ellers i natt ble det blant annet klart hvem som møter Norge i semifinalen. Karismatiske Jevgenij Trefilov og hans Russland står på motsatt banehalvdel, i kampen som ikke starter før 01.30 norsk tid, natt til fredag.

Norges eneste håp i herrenes 400m hekk, Karsten Warholm, røk dessverre ut i semifinalen, etter å ha forbedret norgesrekorden i forsøket sitt.

  • I vektløftning fikk Georgia sitt første gull, da Lasha Talakhadze satte verdensrekord med 473 kilo i +105-kilosklassen.
  • Robson Conceição fra Brasil tok landets første OL-gull i boksing, da han vant finalen i lettvekt (60 kilo) i natt.