Rio tapte ankesaken

Manchester United-spilleren Rio Ferdinand (25) fikk forkastet sin anke og må sone utestengelsen i åtte måneder.

Det bestemte et tre mann stort panel i Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag. De avviste også FAs krav om å utvide dommen til tolv måneders utestengelse.

Ferdinand får ikke spille fotball igjen før 20. september. Det betyr at England ikke får stille med stopperen i EM-sluttspillet i Portugal, som starter 12. juni. I tillegg går sesongåpningen 2004-2005 fløyten.

Den engelske landslagsspilleren møtte ikke opp til en dopingtest på Manchester Uniteds treningsanlegg 23. september i fjor. For det ble han dømt som om han avla positiv dopingtest. 20. januar startet han soningen.

Mistankene om at 25-åringen er avhengig av forbudte stoffer oppsto umiddelbart.

- Jeg er ingen stoffmisbruker. Jeg har aldri tatt stoff i hele mitt liv, repeterer Rio Ferdinand.

- Tanken på mer spill for England og Manchester United i år er det som driver meg videre på treningene, sa han før torsdagens rettsmøte.

Dommen er nå endelig, og sesongen er definitivt over for Ferdinands del.

Rio avslørte tidligere i dag til avisa The Sun. at håpet om EM-sluttspillet er det som holder ham oppe i treningshverdagen.

- Uten det hadde det vært mye vanskeligere. Så lenge det er håp må jeg trene med det for øye at suspensjonen vil bli forkortet, fortalte han.

Nå spørs det hvordan det blir med motivasjonen.

TRENER FOR FULLT: Rio Ferdinand hadde håp om å få spille sommerens EM-sluttspill i Portugal. Nå må han smøre seg med tålmodighet.