Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rio tente da Ferguson kalte ham treig

Men anser seg ikke lenger som en del av landslaget.

TRYKKET PÅ RETTE KNAPPER: Manchester United-manager Alex Ferguson sa sist høst at Rio Ferdinand ikke lenger var like rask og måtte legge om spillestilen. Det fikk 33-åringen til å ta grep for å passe på kroppen. Foto: Peter Parks, AFP / NTB scanpix
TRYKKET PÅ RETTE KNAPPER: Manchester United-manager Alex Ferguson sa sist høst at Rio Ferdinand ikke lenger var like rask og måtte legge om spillestilen. Det fikk 33-åringen til å ta grep for å passe på kroppen. Foto: Peter Parks, AFP / NTB scanpix Vis mer


(Dagbladet): Rio Ferdinand satte seg ned med reportere fra The Mirror, The Sun og The Telegraph i Shanghai i Kina i går.

Der fortalte Manchester United-stopperen blant annet om hvordan han lot seg tenne av at manager Alex Ferguson i fjor høst gikk offentlig ut og sa at Rio var blitt treig.

- Rio er nesten 33 og har åpenbart mistet farta han hadde for fem år siden. Men det betyr ikke at han ikke kan tilpasse spillet sitt. Men mens han tidligere stolte på farten sin, kan han ikke gjør det nå, sa Ferguson.

- Noen ganger sier og gjør manageren ting av en spesiell årsak. Toppspillere reagerer på den riktige måten, og jeg synes jeg har gjort det. Jeg spilte flere kamper sist sesong enn jeg gjorde de foregående par årene, sier Ferguson til The Mirror.

- Fant en formel Selv om Chris Smalling og Phil Jones er hentet inn for å erstatte ham på lang sikt, spilte Ferdinand 38 kamper for United sist sesong.

- Sist sesong fant jeg en formel for å jobbe med meg selv og få meg klar til kampene, og det virket. Jeg krysser fingrene for at jeg kan fortsette denne sesongen, sier Ferdinand.

Han forteller at han blant annet driver med yoga for å holde kroppen i form.

Men prestasjonene på klubblaget holdt ikke til at han ble tatt ut i den engelske EM-troppen. Landslagssjef Roy Hodgson benektet at vrakingen hadde noe med konflikten mellom John Terry og Rios bror Anton Ferdinand hadde noe med saken å gjøre. Rio tolker situasjonen dithen at han er ferdig med landslaget.

- Jeg sa at om jeg ikke spilte for England i sommer, så jeg ikke for meg at jeg spiller i framtida. Men jeg vil aldri trekke meg fra landslagsfotballen. Jeg blir jeg ikke skuffet om jeg ikke er i Englands-troppen, for jeg anser meg ikke som en del av den lenger, sier Ferdinand til The Telegraph.

Fortsetter på Twitter Rio kan få trøbbel med FA i kjølvannet av rasisme-saken der Terry ble frikjent for rasisme mot Anton Ferdinand.

Han hyllet en av følgerne sine på Twitter for å ha kalt Terrys lagkamerat Ashley Cole en «choc ice» - en sjokoladeis. Altså brun på utsiden og hvit på innsiden.

Ferdinand twitret seinere at han ikke mente det i rasistisk sammenheng:

- Det jeg sa i går handlet ikke om rasisme. Det er et uttrykk mange bruker om folk som er falske.

Nå sier Rio, som er en av Premier Leagues mest aktive spillere på det sosiale mediet, at han nekter å la seg kneble på Twitter.

- Til alle som sier de kan tenke seg å være på Twitter, sier jeg alltid «du er nødt til å være tykkhudet». Hvis du ikke takler det, er det ikke noe for deg, sier Ferdinand til The Sun.

- Slipper fansen nærmere Han begrunner den høye aktiviteten på Twitter-profilen sin med et ønske om å gi fansen et innblikk i livet som toppspiller.

- Jeg ville elsket å kunne kommet nær folk som John Barnes, Gazza og Paul Ince da jeg var liten. Jeg ville elsket å fått autografen deres, for ikke å snakke om å snakke med dem offentlig. Twitter er noe som slipper fansen litt nærmere deg, og lar dem se at du gjør dagligdagse ting. Mange fans tror at du er på åpningen av en bar, nattklubb eller en premiere annenhver kveld, sier Rio Ferdinand.

Som for eksempel utfordrer følgerne sine til forskjellige quizer, eller bare fortløpende kommenterer talentprogrammer eller annet han ser på TV en fredagskveld.

UTE PÅ TUR: Rio Ferdinand tok mobilbilder da Manchester United-laget ankom trening i Shanghai i Kina i går. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB scanpix
UTE PÅ TUR: Rio Ferdinand tok mobilbilder da Manchester United-laget ankom trening i Shanghai i Kina i går. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media