Rio til United

Leeds har solgt Rio Ferdiand til rivalene i Manchester. Overgangssummen er ny britisk rekord.

Leeds-formann Peter Risdale ga Manchester United en frist til klokka 13 i dag på å komme med et tilfredsstillende tilbud på midtstopperen. Forhandlingene ført imidlertid ikke fram, klubbene ble enig om å fortsette samtalene, melder BBC.

Klokka 15.43 kunne Sky News fortelle at klubbene hadde kommet overens. Leeds får 350 millioner kroner - og United får Rio Ferdinand.

- Dersom han blir enig med United om den personlige avtalen og passerer den medisinske testen, blir han en United-spiller. Alle i Leeds ønsker ham lykke til, sier Risdale.

Han ble dermed bare to år i Leeds. Ifølge nyhetsbyrået Associated Press kommer Ferdinand til å slutte seg til United-troppen mot slutten av kommende uke.

Ferdinand ba om å bli hjemme da resten av troppen lørdag dro til Asia og Australia for å forberede seg til årets sesong.

Imponerte i VM

United-manager Sir Alex Ferguson har nå skaffet klubben spilleren som kan hjelpe United til å revansjere tredjeplassen fra i fjor.

Rio var en av Englands beste spillere under VM og markerte seg også som en av de mest markante midtstopperne i turneringa. Onsdag leverte 23-åringen inn en overgangssøknad, men den ble avslått av Leeds.

Risdale forsøkte å overtale Ferdinand til å bli, men spilleren trakk ikke søknaden tilbake.

Styreformannen har innrømmet at dersom det rette tilbudet kommer på bordet, har ikke Leeds annet valg enn å selge. Klubben har uttalt at penger må inn i klubbkassa, og spillere må bli solgt.

TIL MANCHESTER: Nå kommer Rio til å bli lagkamerat med flere av spillerne han tilbrakte en måned sammen med under VM i sommer.