FÅ LIKHETER: Det er ikke mye i Rio Ferdinand som minner om Maradona, men United-stopperen trodde en gang han ble den neste Diego. Foto: LINDSEY PARNABY/EPA
FÅ LIKHETER: Det er ikke mye i Rio Ferdinand som minner om Maradona, men United-stopperen trodde en gang han ble den neste Diego. Foto: LINDSEY PARNABY/EPAVis mer

Rio trodde han kom til å bli den neste Maradona

Nå tror han på «galskapresultat» og Wigan-hjelp.

|||• Direkte 17.00: Følg sisterunden i fotballstudio

(Dagbladet): Manchester United-midtstopper Rio Ferdinand håper på et «galskapresultat» i ettermiddag, når Chelsea møter Wigan hjemme.

Det er ikke mange som tror serielederne skal snuble mot Wigan, men Ferdinand har håpet på større usannsynligheter tidligere.

I et intervju med The Guardian forteller han nemlig at han en gang trodde han skulle bli den neste Maradona.

Harry-rosFerdinand stiller seg nå i rekken av Harry Redknapp-gratulantene. Han spilte for Spurs-sjefen i West Ham og skryter av det manageren har oppnådd i Nord-London.

- Han er en helt annerledes manager enn sir Alex Ferguson og Fabio Capello og veldig flink med spillernes selvtillit. Han ser på deg og får deg til å gå ut på banen som om du er en million dollar, sju fot høy og en fantastisk spiller, sier Ferdinand.

Selv trodde Rio at han var et sjeldent teknikertalent.

- Da jeg var 15-16 år gammel tenkte jeg at jeg kom til å bli den neste Maradona. I stedet sendte Harry meg på lån til Bournemouth. Jeg likte det ikke, men hadde to fine måneder der.

Når det gjelder ettermiddagens gullduell, har Ferdinand fortsatt håp om Wigan-hjelp i London.

Må vinne selv- Chelsea har kanskje fordel nå, men alt kan skje i denne sesongen, hvor det har vært så mange gale resultater. Men det viktigste er at vi gjør jobben vår, for det vil være en katastrofe om vi snubler og så får vite at Wigan har gjort oss en tjeneste, sier han til kampprogrammet.

Siden 1. divisjon ble til Premier League har ingen serieleder mistet tabelltoppen i siste runde. Chelsea er poenget foran United og har mye bedre målforskjell.

- Jeg tror Wigan vil gjøre sitt beste, men det er meningsløst for oss å forvente noe fra den kampen, sier Ferguson ifølge Press Association.

Wigan er nok en gang involvert i gullstriden. De to foregående sesongene har de spilt mot United i avgjørende kamper - og rødtrøyene har gått seirende ut ved begge anledninger.

- De siste månedene har vi hele tida sett oss over skuldra. Nå er frykten borte og da er det gøyere å spille, sier Mario Melchiot om at de spiller uten press mot Chelsea.

MESTER MARADONA: Rio Ferdinand drømte om Diego Maradona da han var yngre. Foto: CARLO FUMAGALLI/AP
MESTER MARADONA: Rio Ferdinand drømte om Diego Maradona da han var yngre. Foto: CARLO FUMAGALLI/AP Vis mer