-  Rio var fantastisk

Manchester United overkjørte Liverpool i hatkampen på Old Trafford. Og Alex Ferguson lover at United snart skal vise sin virkelige styrke.

OLD TRAFFORD (Dagbladet): Alex Ferguson lovet etter kampen at United snart ville være tilbake som et topplag.

-  Vi har vært gjennom en periode med mye skader, og ikke fått resultatene vi forventer. Wayne Rooney er klar om to uker, det samme er Gary Neville. Denne kampen var et fantastisk løft, men når alle er tilbake, vil folk se den virkelige styrken i Manchester United, sier Ferguson.

Voldsomt regn

Manchester United kjørte over Liverpool i første omgang, og en umarkert Mikael Silvestre headet inn 1-0 etter et frispark 20 minutter inn i kampen. I andre omgang var Liverpool giftigere. Et langt frispark inn i feltet ble headet mot mål av Steve Finnan. Ballen gikk via United-keeper Roy Carroll og John O'Shea og i eget mål. Da var det spilt fire minutter av andre. Men United kom tilbake 14 minutter seinere.

Etter en corner vant Silvestre hodeduellen med John Arne Riise og stanget inn 2-1. Liverpool presset på mot slutten, men i de voldsomme regnbygene over Manchester holdt United-forsvaret tett.

Ekstra energi

Forsvaret var anført av Rio Ferdinand, tilbake etter 8 måneders karantene for å ha uteblitt fra en dopingtest. Han spilte som om han hadde spilt hver eneste kamp i den åtte månedene, og ble kåret til banens beste. Mot slutten av kampen gikk han tom for energi, men i stedet for å gå av banen fikk han en energibar, som han mumset i seg ute på banen.

-  Rio var superb. Han har en ro som forplanter seg til hele laget. Jeg synes han var fantastisk, sier sir Alex etter kampen.

-  Jeg har alltid innrømmet at jeg gjorde feil som ikke tok dopingtesten, og det var veldig godt å være tilbake. Nå fokuserer jeg bare på Manchester United, og hvis jeg kommer tilbake på landslaget, er det en bonus, sier Ferdinand til Sky Sports.

Knapper inn

Franskmannen Mikael Silvestre har bare scoret to mål for United tidligere, og i går doblet han antallet fulltreffere. Etter kampen sa han at Unitedsesongen begynner nå.

-  Det var overraskende at han scoret, men når han går etter ballen slik han gjør, da får man muligheter, sier Alex Ferguson.

Siden ligaleder Arsenal bare klarte uavgjort i helga, tok United inn to poeng på toppen. United ligger sju poeng bak de regjerende mestrene.

Og på banen var det mye å glede seg over for sir Alex. Cristiano Ronaldo fyrte opp United-fansen med senasjonelle raid og finter. Ryan Giggs spilte sin 600. kamp for United, og bare to spillere har flere for klubben. Giggs, Roy Keane og Ruud van Nistelrooy var alle gode mot Liverpool.

Gerrard ute

Liverpool på sin side, klarte aldri å matche United. I første omgang var de absolutt sjanseløse, og etter 90 minutter var skuddstatistikken 15-3 i Uniteds favør.

John Arne Riise var solid og markerte seg tidlig med harde og gode taklinger mot Ronaldo. Men han må ta noe av ansvaret for at Silvestre fikk gå opp å heade inn 2-1 målet.

Liverpool-fansen var rasende, og mente begge Uniteds mål ikke burde ha funnet sted. Frisparket som ga 1-0 var tvilsomt, og corneren som ga 2-1 var definitivt feildømt. Liverpool-trener Rafa Benitez ville ikke kommentere dødballene.

Men han har andre bekymringer. Stephen Gerrard skadet seg da han fikk en vridning i foten, og er trolig ute i 6-8 uker.

-  Dersom det er så ille, er jeg helt knust. Vi er veldig skuffet etter dette tapet. United var gode, men vi burde kunne bedre enn dette, sa Gerrard til Sky Sports.

Venter på Rooney

Det knytter seg mye spenning til når Wayne Rooney vil debutere for United. 300-millionersmannen skal til spesialist i dag, og Ferguson håper han vil være klar til kampen mot Middlesbrough om 11 dager.

MYE Å JUBLE FOR: Rio Ferdinand er tilbake, Mikael Silvestre scorer målene, og Liverpool ble slått 2-1.