Rio vil ha håranalyse

Analysen skal bevise at han ikke har brukt dop.

Tirsdag begynner den åtte måneder lange utestengelsen av Rio Ferdinand. Med mindre han benytter seg av ankefristen som går ut mandag. Gjør han det, blir utestengelsen utsatt til anken er behandlet.

Ferdinand er utestengt for ikke å ha møtt opp til dopingtest på Manchester Uniteds treningsbane 23. september i fjor. Uteblivelse er det samme som en positiv test. Men Ferdinand hevder han aldri har brukt dop, og mener dommen er for streng fordi han rett og slett glemte dopingtesten.

I dag kan den britiske avisa The Sun avsløre Ferdinands siste framstøt for å bevise sin uskyld. Ifølge avisa tilbyr han det engelske fotballforbundet (FA) å analysere hårstrå. Analysen skal være i stand til å avsløre spor av dopbruk i løpet av de seks siste månedene.

Ferdinand benekter ikke at han er skyldig i å ikke møte opp til testen, men advokatene hans mener det er satt presedens i denne typen saker. Manchester City-spilleren Christian Negouai ble idømt 25 000 i bot, men ingen utestengelse for ikke å ha møtt til dopingtest. Ferdinands advokater mener FA burde reagere på samme måte overfor Ferdinand.

Etter det avisa erfarer er ikke FA spesielt interessert i å finne ut om Ferdinand har brukt dop.

- Å ikke møte til test er akkurat like ille som å teste positivt. En analyse av håret hans har ingenting å si for at han ikke møtte til testen, og det er det han er funnet skyldig i, sier en kilde i FA til avisa.

LANGT UNNA BALLSPILL: Tirsdag må Rio Ferdinand hvile i åtte måneder, om han ikke anker dopingdommen innen mandag.