Rio vil til Manchester

Rio Ferdinand har bedt Leeds om å bli solgt. Leeds har avslått søknaden, men alt tyder på at en overgang til Manchester United nærmer seg.

Som ventet har Rio Ferdinand i dag bedt om å bli solgt fra Leeds United. Forespørselen skyldes selvsagt interessen fra Manchester United.

Dette var ingen lett avgjørelse å ta for landslagsstopperen:

- Jeg har hatt veldig blandede følelser de siste tre dagene. Jeg elsker klubben Leeds, og folket i byen Leeds. Klubben tok en stor sjanse da de kjøpte meg, og jeg vil aldri glemme det, sier Ferdinand til Sky Sports News.

Men i dag sendte Leeds-kapteinen en faks til styreformann Peter Ridsdale, der han ba om å bli solgt.

Ridsdale avslo umiddelbart Ferdiands ønske om å bli solgt.

- Jeg kan bekrefte at Rio Ferdinand har bedt om å bli solgt, og at denne søknaden har blitt avslått, sier Ridsdale til leedsunited.com.

- Dessuten har det ikke kommet noe bud som er verdt å vurdere fra noen fotballklubb. Rio har fire år igjen av sin nåværende kontrakt, og vi forventer at han respekterer den forpliktelsen som ligger i kontrakten.

Men selv om styreformannen er nødt til å si dette, er det ventet at Manchester United snarlig kommer på banen med et bud i en størrelsesorden Leeds blir nødt til å vurdere. Ingen venter at klubben vil tviholde på en lagkaptein som helst vil bort, så lenge salget i tillegg kan redde den økonomiske situasjonen i klubben.

Manchester United har foreløpig forholdt seg rolig på overgangsmarkedet. Engelske medier mener å vite at United vil gi cirka 350 millioner kroner (30 millioner pund) for Ferdinand, mens Leeds vil ha minst 400 millioner (35 millioner pund). Uansett vil en eventuell overgang sette ny overgangsrekord i Premier League.

Manchester United har den gamle rekorden fra i fjor sommer. Da ga de 28,1 millioner pund for Juan Sebastian Veron. Etter dagens kurs tilsvarer det i overkant av 320 millioner kroner.

(Dagbladet.no)

SAMMEN I UNITED? David Beckham startet overtalelsen av Rio Ferdinand allerede under VM. Nå ser det ut til at de to skal spille sammen også på klubblaget.