Rios etterlengtede comeback

Sir Alex Ferguson kaster Rio Ferdinand ut på dypt vann mot Liverpool i kveld. Følg kampen direkte her: Manchester United - Liverpool.

(Dagbladet.no): Rio Ferdinand har sonet ferdig dopingdommen på åtte måneder og Ferguson velger å kaste landslagsmidtstopperen rett inn på laget mot Liverpool. Ikke så rart kanskje. United har startet årets Premier Leauge langt under pari og har også en dårlig statistikk å vise til mot erkerivalen. I april tapte United 1-0 hjemme mot Liverpool, og de røde djevlene har ikke råd til å tape nye tre poeng hvis de skal holde tritt med Arsenal. United imponerte heller ikke i Champions Leauge-kampen mot Lyon borte, en kamp som endte 2-2 etter scoringer av en annen comeback-kid, Ruud van Nistelrooy.

- Trenger kontinuitet

- Jeg nøler ikke et sekund med å kaste Rio ut på dypt vann. Det ville heller ikke du om du hadde sett han på treningene. Da hadde du sett hvor gira han er på å komme rett tilbake på laget, selv for en storkamp som dette. Vi trenger kontinuitet i den bakre fireren. Før Rio ble suspendert, skiftet vi aldri i de bakre rekker. De gode resultatene rettferdiggjorde det. Når Gary Neville er tilbake, vil vi ha en fast firer og resultatene vil snu, sier Sir Alex Ferguson til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

Eric Cantona ble plassert på sidelinjen i lang tid etter sitt berømte karatespark. Også han gikk rett inn på laget igjen - mot Liverpool.

- Eric ville gjøre opp for den tapte tiden, og Rio føler det samme, sier Ferguson.

Gledet seg lenge

Noe også Ferdinand bekrefter. Han møtte ikke opp til dopingkontroll og fikk svi i åtte måneder. Enkelte mener at Manchester United tapte ligagullet på dette. Ferdinand sier til The Sun at det har vært en tøff tid.

- Det er vanskelig å forklare hvor mye jeg har sett fram til denne dagen. Jeg legger min ære i å betale Sir Alex Ferguson tilbake med godt spill, sier Ferdinand til The Sun - dagen før han fikk vite at han igjen var tilbake i startoppstillingen.

Men fortsatt er han bitter, bitter på at anken aldri førte fram.

- Jeg ber ikke om sympati, jeg bare sier det som det er. Jeg mener jeg ble urettferdig behandlet, sier Ferdinand.

Men nå er det tid for å se framover, og framover betyr et Liverpool med selvtillit etter oppvisningen i Champions Leauge mot Monaco.

- Du ser alltid på Liverpool som en trussel.De hadde en skuffende sesong i fjor, men har samtidig en trasjon for å vinne troféer, så du kan aldri se bort i fra dem, sier Ferguson.

<B>TILBAKE:</B> Rio Ferdinand er tilbake i Uniteds forsvar - åtte måneder etter dopingdommen.