Riseth: - Tull at Martin får særbehandling

Forsvarer Andresens kjeftbruk.

(Dagbladet.no): Det skjer i hver eneste kamp Brann spiller. Rødtrøyene får en dommeravgjørelse mot seg, og kaptein Martin Andresen forteller kamplederen i klartekst hvordan han egentlig burde dømt.

Med jevne mellomrom er det noen som hevder at Andresen har så stor autoritet at han nærmest har blankofullmakt til å kjefte på dommerne.

Tidligere i år skrev Petter Furuseth Olsen følgende i sin spalte i Tønsbergs Blad.

«Det er rart hvordan Martin kan påvirke dommeren i den grad han gjør. Jager dommeren over halve banen når han er uenig i noe, uten at dommeren reagerer. Stikker pekefingeren langt oppi ansiktet hans uten å bli straffet med gult kort. Hvor er respekten for kamplederen, Martin?»

Vidar Riseth - som har vært i flere klinsjer med Andresen opp gjennom årene - mener påstanden er urettferdig.

- Det er tull og tøys at Martin får særbehandling. Dette er noe som jevner seg ut over en lang sesong. Det er blitt et lite tema, men er ikke riktig i det hele tatt. Han får ikke noe mer av dommerne enn andre spillere. Han må få gå i krigen uten at folk skal henge seg opp i det, sier Riseth til Dagbladet.no.

- Hva med deg selv, Veigar Pall Gunnarsson mente du og Espen Berntsen var bestevenner?

- Jeg får heller ingen særbehandling, mener han.

ANDRESEN TOK GREP: Her ligger Vidar Riseth nede etter en stygg takling fra Bengt Sæternes. Martin Andresen iler til - og deler ut en voldsom skyllebøtte til mannen som er blitt taklet, alt for å avlede dommer Tom Henning Øvrebøs oppmerksomhet. Brann-kapteinen lyktes, for Sæternes slapp det gule kortet. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet
ANDRESEN TOK GREP: Her ligger Vidar Riseth nede etter en stygg takling fra Bengt Sæternes. Martin Andresen iler til - og deler ut en voldsom skyllebøtte til mannen som er blitt taklet, alt for å avlede dommer Tom Henning Øvrebøs oppmerksomhet. Brann-kapteinen lyktes, for Sæternes slapp det gule kortet. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet Vis mer

- Martin er lur

Til helga braker Riseth og Andresen sammen igjen, når Rosenborg kommer på besøk til Brann Stadion. Det har vært ampert tidligere, og kan fort bli det på lørdag også.

I fjor vår viste Andresen hvilken taktiker han kan være.

Bengt Sæternes taklet Vidar Riseth på en slik måte at det gule kortet bare måtte komme. Mens Riseth lå nede, kom Andresen stormende til, og skjelte ham ut etter noter.

En provosert Riseth spratt på beina igjen, og Roar Strand måtte skille kamphanene.

Men Andresen oppnådde det han var ute etter - dommeren ble såpass distrahert at Sæternes slapp unna det gule kortet.

Riseth synes Brann-kapteinen gjorde det eneste rette.

- Etter den stygge taklingen fra Sæternes, skulle Andresen markere for dommerern at det ikke var så ille, og oppsøkte meg for å beskytte Sæternes. Derfor begynte han å kjefte på meg. Det han gjorde var veldig lurt, sier Riseth, som understreker at de to er gode venner utenfor banen.

Riseth: - Tull at Martin får særbehandling

- Når vi er på samme sted, møtes vi gjerne for å finne på noe sammen. Vi har felles interesser, blant annet holder både han og jeg på med eiendom. Men på banen er det ikke noe kameratskap, forsikrer Riseth.

RBK må unngå tap

Han kan forberede seg på mye juling på Brann Stadion, i dag ble det kjent at Mons Ivar Mjelde setter inn Eirik Bakke ved siden av Andresen på sentral midtbane mot Rosenborg.

Mjelde forventer harde tak, men Riseth er ikke redd.

- Det er to tøffe gutter, det. Jeg kjenner begge to veldig godt, og skjønner godt at Eirik spiller, for han er en veldig god fotballspiller. Jeg må bare kline til i hver situasjon, og prøve å spille fair. Martin er verdens hyggeligste gutt utenfor banen, men skikkelig tøff når han er utpå der. Jeg liker sånne typer, sånne som gnistrer, sier Riseth.

I fjor var han med på å sikre RBK seriegullet i løvens hule i Bergen. I år må Rosenborg unngå tap for å ikke bli hektet av i gullkampen.

- Taper vi den kampen, ser det mørkt ut for vår del. Med uavgjort eller seier ser det lysere ut, sier han.

- Hvordan liker du deg på Brann Stadion?

- Jeg elsker å spille på Brann Stadion. Det er alltid stappfullt. Det blir vel rundt 3000 fra Trondheim, og resten er fiendene våre. Det blir alltid kjempestemning på de kampene, enten det er i Trondheim eller Bergen.

- Du er ikke så populær der?

- Det er jeg klar over, men det skulle vel bare mangle. Hadde de likt meg, og stått og jublet, hadde jeg i hvert fall ikke vært fornøyd, sier Riseth.

<B>SKJER OFTE:</B> Slike situasjoner er det vanligvis mange av i en kamp hvor Martin Andresen er med.
<B>TØFFE DUELLER:</B> Martin Andresen og Vidar Riseth er gode venner utenfor banen, men bitre fiender på banen.
KLAGER MYE:</B> Martin Andresen er stadig i krangler med dommerne, men Vidar Riseth er ikke enig i at han får fordeler av kamplederne.