TAR TRENERANSVAR: Spillende markedssjef Vidar Riseth blir én av tre som får ansvaret for å lede Kongsvinger i nærmeste framtid mens klubbledelsen skal lete etter en erstatter for Trond Amundsen, som sa opp jobben etter bare måneder etter at han kom fra LøvHam.Foto: Erlend Aas / Scanpix
TAR TRENERANSVAR: Spillende markedssjef Vidar Riseth blir én av tre som får ansvaret for å lede Kongsvinger i nærmeste framtid mens klubbledelsen skal lete etter en erstatter for Trond Amundsen, som sa opp jobben etter bare måneder etter at han kom fra LøvHam.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Riseth blir én av tre KIL-trenere mot LSK

Amundsen føler han mislyktes.

||| (Dagbladet): Bare fem serierunder ut  i tippeligasesongen 2010, var den første treneravgangen et faktum da Trond Amundsen trakk seg fra stillingen som hovedtrener i nyopprykkede Kongsvinger.

Amundsen overtok ansvaret på Gjemselund så seint som i november i fjor, men den tidligere LøvHam-sjefen har nå valgt å si opp jobben. Det ble kjent dagen etter at Kongvinger tok sine første poeng i tippeligacomebacket med seier mot tabellnabo Hønefoss.

Amundsen grunngir oppsigelsen i at han har mislyktes med å skape den entuasiasmen i byen og klubben han hadde håpet å skape da han takket ja til jobbtilbudet.

- Da jeg ble ansatt var min største motivasjon å skape entusiasme og positivitet i klubben, byen, hos investorene og alle andre rundt for å stake ut en tydelig kurs for KIL. Jeg har ikke lyktes i å skape den optimismen slik at alle skal kunne dra i samme retning for å bygge opp en identitet. Det trenger denne klubben, sier Amundsen til kil.no.

Sa opp i forrige uke
Avgjørelsen ble tatt allerede i forrige uke, men av hensyn til oppladningen inn mot bunnoppgjøret mot Hønefoss og at KIL ønsket å overtale Amundsen til å fortsette, gikk ikke klubbledelsen ut med nyheten før mandag.

- Vi hadde et møte i forrige uke der Trond fortalte at han hadde falt ned på at å si opp jobben i Kongsvinger. Dette kom brått på, og vi har brukt de siste dagene på å forsøke å overtale ham til å fortsette, sa sportslig leder Morten Kristiansen på en pressekonferanse i ettermiddag.

Spillende markedssjef Vidar Riseth beklager oppsigelsen på vegne av spillergruppa i Kongsvinger.

- Jeg prater for hele spillergruppa når jeg sier at dette kom som en stor overraskelse, et sjokk. Klubben har gjort alt for å overtale Trond, som er en veldig god trener som er godt likt både i klubben og i byen. Han hadde full tillit fra hele spillergruppa, understreket stopperveteranen.

Assistenttrener Øyvind Eide overtar ansvaret inntil videre, slik han også gjorde da Tom Nordlie overtok Fredrikstad i fjor høst. Han skal dele på Amundsens oppgaver med spillerutvikler Stein Arve Lohne og  nevnte Riseth i onsdagens kamp mot Lillestrøm på Gjemselund.

Kristiansen understreket imidlertid at dette er snakk om en høyst kortsiktig løsning, og at klubben har begynt å kartlegge aktuelle alternativer på trenersida.

Han ønsket ikke å kommentere spørsmål om Tom Nordlie og Lars Tjærnås var aktuelle for Kongsvinger.

SLUTTET ETTER SEIER: Trond Amundsen hadde allerede sagt opp jobben som Kongsvinger-trener da han ledet laget til seier over Hønefoss i går. Den tidligere LøvHam-sjefen føler han har mislyktes i å skape entusiasme og positivitet i Kongsvinger.Foto: Erlend Aas / Scanpix
SLUTTET ETTER SEIER: Trond Amundsen hadde allerede sagt opp jobben som Kongsvinger-trener da han ledet laget til seier over Hønefoss i går. Den tidligere LøvHam-sjefen føler han har mislyktes i å skape entusiasme og positivitet i Kongsvinger.Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer