Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fredrik Riseth og Martin Johnsrud Sundby i høylydt diskusjon under NM

Riseth falt og var forbanna på Sundby etter målgang

- Jeg lurte på om han syntes det var greit, og han mente han ikke hadde gjort noe galt, sier en irritert Fredrik Riseth.

FALT: Fredrik Riseth falt på lagsprinten. Etterpå var han forbanna på Martin Johnsrud Sundby. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FALT: Fredrik Riseth falt på lagsprinten. Etterpå var han forbanna på Martin Johnsrud Sundby. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALTA/OSLO (Dagbladet): Fredrik Riseth (22) falt på lagsprinten, og med det røk en mulig NM-medalje for ham og lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo (21) i Byåsen.

Riseth var forbannet da han kom i mål, og hadde en opphetet diskusjon med Martin Johnsrud Sundby, som gikk for Røa. Sundby gikk nemlig inn foran Riseth, hvorpå sistnevnte falt.

Riseth forklarer overfor Dagbladet at han syntes han hadde en god posisjon i utforkjøringa, og ville ha den ideelle posisjonen som nummer to. Sundby ville også ha den posisjonen.

- Det blir tett, og jeg går i bakken. Jeg lurte på om han syntes det var greit, og han mente han ikke hadde gjort noe galt, sier Riseth til Dagbladet.

LAGKAMERATER: Fredrik Riseth og Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LAGKAMERATER: Fredrik Riseth og Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Irritert

Han legger ikke skjul på at han var litt irritert.

- Det blir litt sånn, når vi er så uenige. Det er dette vi liker, og vi vil stå på toppen av pallen. Når det ikke går, raser verden litt, sier Riseth.

Det var Lillehammer Skiklubb med Martin Løwstrøm Nyenget og Håvard Solås Taugbøl som ble Norgesmestere i disiplinen. Martin Johnsrud Sundby og Andrew Musgrave, Røa, ble nummer tre. Riseth og lagkamerat Klæbo ble til slutt nummer ni.

INTERVJUET AV CNN: Johannes Høsflot Klæbo ble intervjuet av CNNs Amanda Davies i Sør-Korea. Den amerikanske TV-kanalen kaller Klæbo for Norges svar på Justin Bieber. Video: CNN Vis mer

Klæbo syntes situasjonen egentlig var litt festlig.

- Det blir tette dueller, men de går oppå skiene til hverandre og begge mener de har rett, da blir det diskusjon. Jeg gleder meg til å sette meg ned og se på den krangelen etterpå, flirer Klæbo.

INGEN STOR GREIE: Det sier Martin Johnsrud Sundby. Her med Petter Northug mellom heatene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INGEN STOR GREIE: Det sier Martin Johnsrud Sundby. Her med Petter Northug mellom heatene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Man krangler ikke med Sundby

Han kjenner både Riseth og Sundby godt, og mener en ting er sikkert: Begge er fast bestemte på at de har rett.

- Det blir tette dueller, og det er det som gjør det interessant. Det blir litt kok i kampens hete. Det er en ting han må lære først som sist, det er at man ikke krangler med Sundby. Vi får ta en prat på kammerset, sier 21-åringen som vant tre OL-gull i Pyeongchang.

Sundby ser ikke på situasjonen som noe problem.

- Det blir alltid litt knuffing i sånne situasjoner. Det var bare det. Det var ingen stor greie, det var bare noe mellom meg og ham, sier Sundby til Dagbladet.

- Klæbo sier det ikke er lurt å krangle med deg?

- Det var ganske langt fra en krangel. Vi bare diskuterte hva som skjedde. Det er ikke noe problem i det hele tatt, sier Sundby.

FALL: Martin Johnsrud Sundby blir påkjørt av en snøskuter da han har 21 kilometer igjen av Birkerbeinerrennet. Langrennskongen kom med kraftsalver til sjåføren etter kollisjonen. Video: NRK Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!