TOK FARVEL: Fra og med i dag er Vidar Riseth fotballpensjonist. I går ble han hyllet av både sin nåværende arbeidsgiver Kongsvinger og gamleklubben Rosenborg på Lerkendal.Foto: Digitalsport
TOK FARVEL: Fra og med i dag er Vidar Riseth fotballpensjonist. I går ble han hyllet av både sin nåværende arbeidsgiver Kongsvinger og gamleklubben Rosenborg på Lerkendal.Foto: DigitalsportVis mer

Riseth forstår RBK-fansens piping

Tok følelsesladet avskjed på Lerkendal.

||| (Dagbladet): Nesten 18 år etter at han gjorde sin tippeligadebut for Rosenborg mot Mjøndalen, var Vidar Riseths fotballkarriere historie da han til stående ovasjoner vandret av Lerkendal-matta for siste gang - riktignok som Kongsvinger-spiller.

- Det var en fantastisk opplevelse å se hele Lerkendal reise seg for å klappe meg ut. Da kjente jeg at det presset seg på en tåre i øyekroken, sier den ferske fotballpensjonisten Riseth til Dagbladet på sin første dag som markedssjef i KIL på heltid.

«Hele Lerkendal» er ikke fjernt fra sannheten, men et lite mindretall klarte likevel å trenge gjennom applausen med spredt piping mot veteranen, som gjorde seg kraftig upopulær hos RBK-supporterne da han valgte å gå til tippeligarivalen Lillestrøm foran 2008-sesongen.

Riseth har forståelse for at enkelte fortsatt bærer nag for det som skjedde for mer enn to år siden.

- Jeg skjønner at det var noen som pep, og jeg forstår at det finnes dem med hjertet i Rosenborg som fortsatt er skuffet over det som skjedde da jeg gikk til Lillestrøm. Det vil alltid være noen som reagerer når man blir en av «fienden», sier Riseth før han legger til:

- Samtidig var det kanskje 100 stykker av 20.000 på tribunen som pep. Resten reiste seg opp og klappet, og viste at de satte pris på det jeg har gjort for klubben, minner han om.

Varme følelser for RBK
Riseth vil bli husket for ettertiden som en som alltid gikk i krigen for klubbene han spilte for og aldri var redd for konfrontasjoner på banen. Derfor var han også et yndet mål for motstandernes supportere - også Rosenborgs etter den kontroversielle overgangen til LSK.

- Forrige gang jeg var her med Lillestrøm pep jo de fleste, sier han spøkefullt.

Riseth understreker at på tross av to år på Åråsen, er Rosenborg fortsatt klubben i hans hjerte.

- Rosenborg er en familie jeg føler meg en del av, og jeg har hatt nær kontakt med miljøet hele tiden. Jeg er trønder, og har mye følelser for Rosenborg. Det er den klubben som har betydd mest for karrieren min og som har den største plassen i hjertet mitt, sier 38-åringen som også har vært i Neset, Luton, LASK Linz, Celtic, 1860 München, Strømsgodset.

- Helt ødelagt
Dagen derpå er det ikke mye vemod å spore hos Riseth, som er helt sikker på at det var rett å gi seg nå. Kroppen tåler nemlig ikke særlig mye mer toppfotball.

- Jeg føler meg helt ødelagt. Det gjør vondt i knær og rygg og overalt ellers, så det er så vidt jeg kan gå i dag. Derfor er det godt at det er over. Jeg har aldri vært sikrere i hele mitt liv på at jeg har tatt det riktige valget, sier Riseth til Dagbladet.

Det ble ingenting av de vante restitusjonøvelsene på den tidligere spillende markedssjefen dagen etter kamp. I stedet kastet han seg over oppgaven med å finne sponsormidler som blant annet kan bidra til å finansiere hans erstatter på midtstopperplass i Kongsvinger.