Riseth ga bort vinnermålet

Vidar Riseth prøvde å klarere tvers over eget straffefelt, og serverte Kieran McAnespie vinnermålet da St. Johnstone slo Celtic 2-1 i dag. Nordmannens blemme avgjorde en kamp gjestene burde ha vunnet.

Henrik Larsson hadde utlignet til 1-1, og Celtic presset hardt for å avgjøre da Riseth erobret ballen i eget felt og spilte den på tvers slik at innbytteren McAnespie kunne nikke den i tomt mål.

- Dette tapet var min feil. Slike tabber er det bare ikke lov å gjøre i fotball, men jeg tar ikke skylden helt alene. Dommeren i dag er den dårligste jeg har sett. Han var utrolig dårlig, sa Riseth.

Den anvendelige trønderen er i de siste kampene benyttet i backrekka på grunn av Celtics skadekrise, men hans opptreden lørdag var en søknad om å bli flyttet lenger fram på banen igjen.

St. Johnstone, som forrige uke tapte 0-7 hjemme for Rangers, påførte tittelforsvareren et nytt smertelig tap og sørget for at Celtic er hektet av i tetstriden. Andrej Kantsjelskis ga Rangers 2-1-seier over Aberdeen, og serielederen er dermed ti poeng foran Celtic før Glasgow-derbyet kommende helg.

(NTB-AFP)