Riseth kastet opp av smerte

Vidar Riseth fikk tommelen ut av ledd.

PALERMO (Dagbladet): Skaden kom etter et kvarter.

- Tommelen kom ut av ledd og det gjorde fryktelig vondt. Han ville fortsette så lenge han orket selv. At Riseth valgte å fortsette, tar jeg som et godt tegn, sier assistent-trener Stig Inge Bjørnebye.

For oss med ti norske tommeltotter så det ikke bra ut at han skulle fortsette kampen.

Riseth gikk opp i en hodeduell med det vesle spissfunnet fra Parma, Alberto Gilardino. Helt etter boka så det ut til fra der vi satt.

Rosenborg-spilleren svevde høyt, men landet dønn forkjært. Med mest vekt på venstre tommeltott. Han vrei seg i smerte, og etter litt kluss kom endelig båremannskapet som fikk ham sidelinjelangs. Vikings Brede Hangeland ble øyeblikkelig bedt om å varme opp. Riseth hadde så vondt at de fleste nordmenn i Palermo trodde han minst hadde knekket håndleddet.

Også Johnsen

Mens Riseth ble behandlet av den norske landslagslegen Thor Einar Andersen, lå plutselig også en annen RBK-eiendom, keeper Espen Johnsen, nede etter et klønete sammenstøt med Christer Basma. Heldigvis kom Johnsen seg opp igjen etter litt hurtig håndspålegging og drikke. Riseth derimot trodde vi var på vei inn i en sykebil for røntgen og gips.

Piller

Den norske landslagslegen Thor Einar Andersen drev imidlertid med akutt behandling. Etter fem intense minutter var han på beina. Med sportsbandasje rundt fingrene og to smertestillende i kroppen.

Hangeland var klar til å steppe inn, men hardhausen fra Trøndelag ville prøve videre. Og han fikk lov av sjefen Hareide som et par ganger signaliserte til Riseth at han kunne komme av. Som ikke ville.

BÆRES UT:</B> Landslagslege Thor Einar Andersen holder armen til Vidar Riseth som bæres ut på både etter at tommelen gikk ut av ledd.