Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riseth må opereres

BERLIN (Dagbladet): Mens Erik Mykland (30) igjen trekker i 1860-trøya etter en langvarig leddbåndskade, reiser klubbkameraten Vidar Riseth (29) til Oslo i dag for å bli operert for en plagsom akillesskade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed blir bare maksimalt to av tre norske Bundesligaproffer på plass når TSV München 1860 får Jan Derek Sørensens Borussia Dortmund på besøk på Olympiastadion lørdag. Og fansen i München og «Løvene»s nye trener Peter Pacult må vente enda en stund før de kan glede seg over samspillet mellom Myggen og Riseth.

- Jeg hadde også gledet meg til dette samspillet, men må nok regne med et avbrekk på minst to måneder. Dette var ergerlig, men det er ingen vei utenom operasjon, sier Riseth til Dagbladet. Operasjonen skal skje på privatsykehuset Volvat i Oslo i slutten av uka. Dette er avtalt mellom landslagslege Lars Engebrektsen og 1860s klubblege Erich Rembeck. Deretter skal landslagets fysioterapeut Roar Robinson hjelpe Riseth tilbake på banen.

Vidar Riseth har slitt med smerter i høyre akilles i tre sesonger, men har bitt tennene sammen og trent. Etter at det ble konstatert en riss i akillessenen for snart en måned siden, spilte Riseth likevel da Løvene fant 3-0 borte mot St. Pauli i Bundesligakampen for halvannen uke siden.

- Men deretter var det slutt. Akillesen er hovnet opp og det gjør fryktelig vondt når jeg rører på den. Jeg kan knapt gå normalt, sier Riseth. Myggen er derimot tilbake for fullt etter skaden som har satt ham tilbake det meste av høstsesongen. Han har trent for fullt i flere uker og satt på benken mot St. Pauli. Men under oppgjøret mot Dortmund er det så godt som sikkert at han blir å finne på banen.

Hele Norges coronakart