Riseth måtte lære Tettey å kjefte

Ble glad da han fikk sin første skyllebøtte.

• Folkets landslag: Hvem mener du Hareide bør velge fra start? Ta ut ditt lag nederst i artikkelen!

(Dagbladet.no): Alexander Tettey ble hovedperson på gårsdagens pressetreff med landslaget etter at han ble drillet i den sentrale midtbanerollen.

Den unge RBK-eren måtte svare på flere titalls forskjellige formuleringer av spørsmålet: «Hva er forskjellen på deg og Martin Andresen?»

- Martin og jeg er to helt forskjellige spillertyper. Jeg kommer ikke til å kjefte like mye som ham. Men også jeg kan si fra om det trengs ute på banen, var et av svarene.

Fikk kjeftekurs

Når man snakker med Tettey utenfor fotballbanen, er det vanskelig å forestille seg at han kan kjefte så mye. Lavmelt, forsiktig og vennlig smilende svarer han etter beste evne - selv om han ga klart uttrykk for at han ikke stortrivdes i den sentrale mediarollen.

Rosenborg-kompis Vidar Riseth kan også fortelle at Tettey måtte læres opp i å gi klare meldinger på banen.

- Tettey er en rolig type utenfor banen. På banen var han også rolig og stille, men det fikk han kjeft for av oss. Vi ga ham beskjed om at han måtte kjefte også på oss eldre på laget, sier Riseth til Dagbladet.no.

Riseth måtte lære Tettey å kjefte

Glad da han fikk kjeft

Riseth mener Tettey har vokst også på dette området, og at han nå deler ut ris og ros slik lagkameratene forventer det av ham.

- Kommer han til å gjøre det også på lørdag om han starter for Norge?

- Ja, ellers skal i alle fall jeg fortelle ham at han må gjøre det, lover Riseth.

Han husker med glede tilbake på den første gangen han fikk kjeft av 14 år yngre Tettey.

- Ja, det var en situasjon i en kamp denne sesongen. Etterpå kom han bort til meg og sa «Det var jo bare godt ment, Vidar». Jeg bare skrøt av ham og sa at det var akkurat sånn det skulle være, smiler Riseth.

LOVER AT TETTEY SIER FRA: Om Alexander Tettey skal spille for Norge lørdag, lover Vidar Riseth å passe på at RBK-lagkameraten setter seg i respekt. Foto: Tom E. Østhuus
LOVER AT TETTEY SIER FRA: Om Alexander Tettey skal spille for Norge lørdag, lover Vidar Riseth å passe på at RBK-lagkameraten setter seg i respekt. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer
KAN KJEFTE: Vidar Riseth vet å si fra til med- og motspillere. Her er det Chelsea-kaptein John Terry som får ei lekse.
MÅTTE LÆRES OPP: Alexander Tettey var for stille på banen. Da tok RBK-kompisene affære.