Riseth, Solli eller Grindheim fra start mot Moldova?

Ta ut folkets landslag!

BISLETT (Dagbladet.no): I morgen flyr Åge Hareides menn til Moldova, lørdag spiller landslaget en kamp de må vinne om EM-håpet skal få forsterket kraft.

Hvilke 11 menn skal Hareide bruke fra start?

Mye er klart, men med skader på Ronny Johnsen og Kristofer Hæstad blir det endringer på laget som slo Argentina 2-1.

Og uttaket er allerede gjort i Hareides hode.

De fleste på plass

- Jeg har de aller fleste av de elleve på plass, men jeg har ikke sagt det til spillerne ennå, så da får jeg nesten vente med å si det til Dagbladet, sier Hareide som tror med at kaptein Martin Andresens kne holder fram mot avspark.

- Jeg antar at Martin spiller fra start.

Hvem som blir makker til Andresen i Doffens fravær er ikke gitt, men VIFs Christian Grindheim vikarierte én omgang for Start-spilleren mot Ungarn i juni.

Riseth, Solli eller Grindheim fra start mot Moldova?

I bakhånd har landslagssjefen både Jan Gunnar Solli og Fredrik Strømstad, pluss RBKs Alexander Tettey som er hentet opp fra U21-laget i går. De blir ikke mindre aktuelle med Simen Brennes forfall i dag.

Johnsens erstatter blir VIF-makkeren Kjetil Wæhler, selv om RBKs veteran Vidar Riseth ble kalt inn i troppen i går kveld.

- Kjetil Wæhler kommer inn for Johnsen. Det er jeg meget komfortabel med, han er en god spiller som har vært med mange ganger, og han har den internasjonale farten som trengs.

- Så Frode Kippe kan ikke komme inn?

- Jeg har sagt det mange ganger nå, at Frode er en backup for Brede, sier Hareide.

Fortsetter med tre spisser

Formasjonen er klar, Hareide fortsetter med tremannsangrepet som har gitt mange mål og seirer siden i sommer.

- Vi kommer til å fortsette i 4-3-3, det har fungert veldig bra i det siste.

NØTTER Å KNEKKE? Åge Hareide har fått flere forfall de siste dagene. Hvilket lag synes du Norge bør stille med lørdag? Foto: Scanpix
NØTTER Å KNEKKE? Åge Hareide har fått flere forfall de siste dagene. Hvilket lag synes du Norge bør stille med lørdag? Foto: Scanpix Vis mer

Mye skal til for at ikke spydspiss John Carew ble omgitt av Morten Gamst Pedersen og Daniel Braaten på nytt.

- Daniel Braaten har lagt inn en god søknad. Han var veldig god mot Argentina, både offensivt og defensivt, sier Hareide.

Hva med Thomas Myhre, keeperen som fomlet bort to poeng mot Tyrkia? Viking-keeperen sa til Dagbladet.no i går at han vil kjempe for plassen, men klarer neppe å danke ut Håkon Opdal med det første.

Eller synes du Myhre fortjener en ny sjanse allerede nå?

Riseth, Solli eller Grindheim fra start mot Moldova?