Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riseth sykemeldt med hjerteproblemer

Sliter med høyt blodtrykk.

Vidar Riseth er sykmeldt grunnet forstørret hjerte. Det bekrefter LSK-lege Bjørn Schultzen

- Vi fant ut etter hjertetestingen på La Manga i februar at Vidar Riseth hadde et forstørret hjerte. Det er ikke uvanlig hos toppidrettsutøvere, men hos Vidar var det høyt blodtrykk som førte til et voksende hjerte, forklarer Schultzen til adressa.no.

Riseth, som gikk fra Rosenborg til Lillestrøm i desember i fjor, er nå sykmeldt, men legen har et godt håp om at han rekker seriestart, og kanskje allerede generalprøven mot Lyn på Marbella 23. mars.

- Vi har fått dette under kontroll nå, og ser det som forsvarlig at han spiller igjen om kort tid. Men foreløpig trener han kun alternativt på et lavt nivå, sier han.

Frostingen spilte kamper også etter hjertetestingen, men ble altså sykmeldt foran kampen mot Viking forrige helg.

- Hvor vanlig er dette?

- På La Manga ble 120 spillere testet, men kun Vidar fikk konstatert problemer. Så helt vanlig er det ikke. Dette viser hvor viktig det er med hjertetesting i klubbene, sier han.

(NTB)

HØYT BLODTRYKK: Vidar Riseths hjertetest avdekket høyt blodtrykk. Nå må LSK-spilleren ta det med ro frem mot seriestart. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
HØYT BLODTRYKK: Vidar Riseths hjertetest avdekket høyt blodtrykk. Nå må LSK-spilleren ta det med ro frem mot seriestart. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media