Riseth vil gi bonusen til Nesset

Vidar Riseth er langt på vei enig med Vegard Heggem og Stig Inge Bjørnebye som vil gi spillernes inntekter i forbindelse med landskamper til etterveksten i norsk fotball.

- Jeg spiller gratis hvis pengene går til moderklubben Nesset, sier Riseth til Dagbladet.no.

I Adresseavisa i dag sier landslagsduoen Heggem og Bjørnebye at de kunne tenke seg å spille gratis for Norge. De oppfordrer Norges Fotballforbund til å bruke pengene på etterveksten - i stedet for spillerlønninger.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, men umiddelbart kunne jeg godt tenkt meg det. Jeg synes pengene burde gå tilbake til klubbene som har fostret oss opp, sier Riseth med moderklubben sin i tankene.

- Nesset spiller i fjerde divisjon og kunne trengt pengene. Jeg spiller gratis hvis pengenene går til Nesset. Økonomien i klubben er veldig dårlig. Det er dugnadsjobber hele tida for å få det til å gå rundt. Hvis pengene går tilbake til dem er det kjempebra. Det er sånne klubber som har fått oss opp i toppen, nå bør de få litt tilbake, sier Riseth.

Lettere for utenlandsproffene

Riseth spiller til daglig i den skotske storklubben Celtic, og tilhører lønnsadelen på landslaget. Han er ikke sikker på at forslaget blir likt mottatt av alle landslagsspillerne - og kanskje spesielt ikke blant de som spiller i Norge.

- For de hjemlige spillerne tror jeg situasjonen kan være annerledes. Men for oss som spiller i utlandet og tjener mer er det lettere å unnvære pengene, sier Riseth.

Spilte fra start

Celtic-spilleren har denne sesongen slitt med å spille seg til plass i Celtics startellever. I går spilte han sin andre kamp fra start for sesongen da Celtics slo Hearts 5-2 i kvartfinalen i den skotske ligacupen.

- Det var godt å være tilbake. Jeg synes det gikk bra - jeg er fornøyd med innsatsen. Det ser litt lysere ut nå - så får vi vente og se til helga om jeg spiller igjen, sier Riseth, som understreker at konkurransen om plassene er knalltøff i den store Celtic-stallen.

- Jeg konkurrerer med fire-fem spillere som alle er landslagsspillere.