Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Risikerer 200 mil i buss rett etter kampslutt i kveld

Kan bli ei tung natt for Liverpool-gutta.

MÅ VENTE: Liverpool-kaptein Steven Gerrard og lagkameratene vet ennå ikke hvordan de skal komme seg til Madrid.  Foto: AFP
MÅ VENTE: Liverpool-kaptein Steven Gerrard og lagkameratene vet ennå ikke hvordan de skal komme seg til Madrid. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Direkte 21: Liverpool - West Ham

(Dagbladet): Islandske vulkanskyer skaper også store utfordringer for idretten. Flere fotballkamper i Europa er utsatt, men noen kamper er så store at idrettsmyndighetene vil strekke seg langt for å unngå utsettelser.

Som Champions League-semifinalene denne uka. Derfor må både Barcelona og Lyon gjennom solide bussturer til kampene tirsdag og onsdag.

Også torsdagens semifinaler i Europa League kan bli rammet - om ikke flyforbudet i England oppheves raskt.

200 mil til MadridDet engelske luftrommet åpnes ifølge BBC tidligst i kveld - kanskje seinere. Dersom Uefa beslutter at torsdagens kamper skal spilles som oppsatt, må Liverpool (møter Atletico Madrid) og Fulham (spiller mot Hamburg) handle raskt.

Ifølge Press Association vil Liverpool bruke rundt 21 timer på de over 200 milene til Madrid, hvis de blir tvunget til å kjøre buss. Og det er uten stopp - noe som er helt uaktuelt for et fotballag.

Dette betyr at Liverpool i så fall må reise omtrent rett etter kveldens kamp mot West Ham.

SKEPTISK: Fulham-manager Roy Hodgson er lite lysten på buss eller tog til Hamburg. Foto: AFP
SKEPTISK: Fulham-manager Roy Hodgson er lite lysten på buss eller tog til Hamburg. Foto: AFP Vis mer

Engelskmennene er nødt til å komme til Spania kvelden før kamp, både med tanke på Uefa-retningslinjer og resitusjon etter en så lang busstur. Et alternativ vil da være å reise i natt, stoppe et sted på veien for trening og overnatting - for så å kjøre den siste biten onsdag formiddag.

En tur nok neppe ser fram til.

- Dårlig oppladningDet vil ikke være gunstig å tilbringe natta på en buss, etter å ha spilt 90 minutter Premier League-fotball mot West Ham.

Også Fulham er skeptiske til å kjøre buss til semifinalen.

- Det vil gi oss en dårlig oppladning om vi ikke kan fly, men vi må bare håndtere den situasjonen som oppstår, sier manager Roy Hodgson ifølge PA Sport.

Han føler også med supporterne, som vil få enda større problemer med å komme seg til Hamburg på alternativt vis, for å se klubbens historiske semifinale.

- Jeg synes synd på dem. Det er en ting for oss å skaffe et togsett til 30-40 personer, men å finne togseter til 2500 supportere er mye verre, sier Hodgson.

STENGT: Som alle andre flyplasser i England har John Lennon-flyplassen i Liverpool vært stengt de siste dagene. Foto: AFP
STENGT: Som alle andre flyplasser i England har John Lennon-flyplassen i Liverpool vært stengt de siste dagene. Foto: AFP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!