Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Risikerer livet for litt ro

OBERSTDORF (Dagbladet): Hva skjer i en skiflygingsbakke som ikke hopperne kan få til andre steder? - Du kan finne en ro som er nyttig å ta med seg i de mindre bakkene, sier Lasse Ottesen. Innsatsen er desto høyere. - For du risikerer livet, sier han som har hoppet lengst i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ottesens 212 meter i Planica fra forrige sesong er hopphistorie.

Denne helga jakter han på ytterligere noen meter. Og på den følelsen som kan vende en miserabel forsesong til et stort OL for de norske skihopperne.

- Skiflygingen er annerledes, ikke bare fordi det kun er to slike renn i året, mens vi er i de vanlige bakkene hver eneste dag. Men det er et sted hvor du må gjøre det du skal. Være avslappet, samtidig som du er tøff og kynisk mot deg sjøl, sier Ottesen.

Autopilot

- Det er autopiloten som må styre. Du slipper bommen, lar det stå til, så blir det svart når du forlater hoppet, før du kommer til deg sjøl utpå spissen av kulen.

Slik beskriver han det som de aller færreste noensinne vil våge å prøve. Det er guffent nok for en som kan det.

- Du risikerer livet, sier Lasse Ottesen.

Gevinsten er en lengde som strengt tatt teller mer enn plasseringen. Og helst også en oppskrift på hvordan tingene skal gjøres i de mindre bakkene, hvor nordmennene denne vinteren bare har fått det til i altfor korte glimt.

Kompliment

- I de mindre bakkene vil du gjerne prøve mer og hardere, sier Ottesen.

Og det blir fort for mye.

Slik kan den nye storbakken i Oberstdorf (bakkerekord på 193 meter, men nå bygget ut til en jurygrense på 207) bli vendepunktet for både Ottesen og Espen Bredesen.

- Jeg tar det som et kompliment at folk snakker om oss som gode flygere. Vi er i hvert fall blitt flinkere, og vi har et bra lag, sier Lasse Ottesen.

Gjennom det meste av 90-tallet har han vært en slags kronprins i det norske hopplaget, men han vokter seg for å komme med altfor gode råd til en Bredesen som ennå ikke engang er OL-uttatt.

Viktig

- Han har gjort dette i flere år enn meg, og vet hva som mangler. For min egen prestasjon har det ikke så mye å si om Espen kommer med til OL eller ikke, men det betyr klart en del for laget.

- Han er en grunnstøtte, sier Lasse Ottesen.

  • Bredesen hopper ikke i dagens tre treningsomganger, men erstatter den dårligste norske hopperen i fredagens kvalifisering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!