Adrian Smiseth Sejersted satser mot OL

Risikerer protese

Adrian Smiseth Sejerstads siste kneskade kunne kostet ham karrieren. Nå bekrefter 26 -åringen at han satser mot OL.

SATSER MOT OL: Adrian Smiseth Sejersted. Foto: NTB
SATSER MOT OL: Adrian Smiseth Sejersted. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seinest for tre uker siden fortalte Sejersted til TV 2 at han hadde blitt anbefalt å legge opp, men den norske fartskjøreren ville fortsette.

Og nå bekrefter Sejersted at han kommer til å satse (minst) en sesong til:

- Ja, OL er det store målet, sier han til Dagbladet.

MÅTTE HJEM: Adrian Smiseth Sejersted vistte fram kneet før han dro hjem fra alpin-VM uten å ha kjørt ett renn. Foto: Torstein Bøe / NTB
MÅTTE HJEM: Adrian Smiseth Sejersted vistte fram kneet før han dro hjem fra alpin-VM uten å ha kjørt ett renn. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer

Skadeproblemer

Adrian Smiseth Sejersted skadet kneet i Bormio like før nyttår, og lenge var det usikkert hvordan framtida ble. Han gjorde et comeback i Garmisch-Partenkirchen siste helga før VM, men måtte kaste inn håndkle før VM-moroa startet.

Selv beskrev han kneet som papir.

Det var et nytt kapittel i en lang bok med tunge skadebeskjeder for Sejersted, som måtte hjem til Norge og operere - igjen. Årsaken var omfattende bruskskade i kneet.

TALENTFULL: Lucas Braathen vil holde på med flere ting enn bare alpint. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer

Risikerer protese

Kneet er fortsatt ikke helt på topp, men Sejersted har hentet mye informasjon fra andre utøvere og eksperter som har hatt liknende problemer. Derfor føler han seg klar til å satse mot en ny sesong:

- Det er en del utøvere, både aktive og inaktive, som har mye erfaringer å dele. Jeg er ikke førstemann som sliter med dårlig brusk, sier Sejersted lattermild.

Han fortsetter:

- Det viktige er at jeg får inn mye bra og tilpasset trening. Jeg må også belage meg på å bruke knestøtte og smertestillende, forklarer han.

Målet er at kneet skal bli like bra som det var før fallet i Bormio, og da kjørte han inn til to pallplasseringer i super-G.

Men den videre satsingen har også en pris. Grunnen til at han ble anbefalt å legge opp er at han i verste fall må belage seg på protese.

- Ved å pushe kneet videre har jeg stor sjanse for måtte få kneprotese i ung alder, men den risikoen er jeg komfortabel med. Jeg begynner å bli lugn på dette med risiko etter å ha kjørt utfor i noen år.

På bedringens vei

Smiseth Sejersted er langt fra alene om å ha slitt med skader forrige sesong.

Både Lucas Braathen, Atle Lie McGrath, Aleksander Aamodt Kilde, Maria Tviberg og Rasmus Windingstad mistet VM. I etterkant falt også stjerneskuddet Kajsa Vickhoff Lie og pådro seg et brudd i leggen.

Kilde er fortsatt i Østerrike, men mange av de andre har begynt eller er i full gang med opptrening på Olympiatoppen.

Sejersted har selv lagt ut treningsbilder med McGrath og Braathen, og hyller duoen for innsatsen.

- Det går som planlagt med de alle. Skader er pågående prosess, men de får god oppfølging og god støtte fra Olympiatoppen, sier sportssjef Claus Ryste til Dagbladet.

Han er opptatt av at Sejersted må være tålmodig:

- Det viktigste er å gi ham et best mulig program og ta en dag av gangen. Det ser veldig bra ut nå, men det er tøft å gå rundt å være skadet. Det går opp og ned.

Som i alpinverden for øvrig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer