DYRE BILDER: Fotografen som la seg ut i veibanen for å ta best mulig bilder, risikerer å få bot. I bakgrunnen er Alessandro Ballan fra BMC som deltok i Gent-Wevelgem i 2012. Foto: AFP / BELGA/ ERIC LALMAND/NTB Scanpix
DYRE BILDER: Fotografen som la seg ut i veibanen for å ta best mulig bilder, risikerer å få bot. I bakgrunnen er Alessandro Ballan fra BMC som deltok i Gent-Wevelgem i 2012. Foto: AFP / BELGA/ ERIC LALMAND/NTB ScanpixVis mer

Risikerer smekk på pungen etter dette ville stuntet

- Det er å gå for langt.

(Dagbladet): Amatørfotograf Damien Vandamme går langt for å ta det «perfekte» bildet. I går sirkulerte det et bilde på sosiale medier som viser belgieren ligge rett ut i veibanen i det syklistene kommer kjørende forbi i høy hastighet under Gent-Wevelgem.

Det kan vise seg å bli noen kostbare bilder for fotografen, for nå står han i fare for å få en bot på 3000 euro (rundt 25 000 norske kroner) for stuntet.

- Det er å gå for langt. Vi er nødt til å sende et signal. Vi kan ikke tillate dette. Det er ikke bare enda en gal fan, som har kledt seg ut og løper langs veien. Denne fyren gikk ut i veien. Det er for farlig, sier Tom Van Damme, som er president for det belgiske sykkelforbundet, ifølge Ekstra Bladet.

Presidenten bedyrer at det ikke handler om å skrape sammen penger, men å gi et signal til andre som følger sykkelrittene.

- Ikke i fare Hovedpersonen selv forstår ikke kritikken.

- Jeg forstår ikke alt oppstyret. Jeg trodde aldri at jeg var i fare, har han sagt ifølge belgiske medier.

Til det belgiske nettstedet HLN forklarer fotografen seg.

- Dette er stilen min, så jeg får flere bilder fra arrangementene, sier Damien Vandamme.

- Jeg ville ha rytterne i fokus, med monumenter i bakgrunnen. Jeg har ligget på bakken før og jeg skjønner ikke helt risikoen, sier han.

Raste Bildet av den ivrige fotografen fikk blant annet Omega Pharma-Quick Step-rytter Iljo Keisse til å rase.

- Hvor dum er det mulig å være? skriver Keisse på sin Twitter-konto.

Etter sykkelrittet haglet det med parodier av Vandamme på sosiale medier. Kreative sjeler har fikset bilder med den ivrige fotografen i ulike historiske bilder og andre sportsarrangementer.