Risikerer straff etter dette

Tyrkias landslag risikerer straff etter at flere spillere feiret med å gjøre en militær honnør både under og etter kampen.

KONTROVERSIELT: Flere Tyrkia-spillere feiret på følgende måte etter Cenk Tosuns (nummer 9) overtidsscoring. Foto: Huseyin Aldemir / Reuters / NTB Scanpix
KONTROVERSIELT: Flere Tyrkia-spillere feiret på følgende måte etter Cenk Tosuns (nummer 9) overtidsscoring. Foto: Huseyin Aldemir / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var under gårsdagens EM-kvalikkamp mellom Tyrkia og Albania at hjemmelaget feiret Cenk Tosuns matchvinnerscoring med å gjøre en militær hilsen.

Nå risikerer spillerne straff av UEFA, som forbyr alle former for politiske, ideologiske og religiøse meldinger på fotballkamper.

Honnør på Instagram

Onsdag bekreftet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at militære styrker har gått til aksjon mot kurdere inne i Nord-Syria både på bakken og fra lufta.

Den militære honnøren kan tolkes som støtte til Tyrkia i konflikten med YPG-militsen, som omfatter den kurdiske delen av Syrian Democratic Forces (SDF).

På Instagram har også landslaget lagt ut et bilde der både spillerne og støtteapparatet gjør den samme honnøren i garderoben.

Tordnet mot Roma-spiller

Flere tyrkiske spillere har også lagt ut liknende bilder på sosiale medier i dagene før kampen.

Roma-stortalentet Cengiz Ünder la blant annet ut et bilde der han gjør en honnør iført Roma-drakt, noe som har skapt kraftige reaksjoner i Italia.

Giuseppe Falcão, sønn av Roma-helten Paulo Roberto Falcão, var blant dem som reagerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer