Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Risikerer straff etter dette

Tyrkias landslag risikerer straff etter at flere spillere feiret med å gjøre en militær honnør både under og etter kampen.

KONTROVERSIELT: Flere Tyrkia-spillere feiret på følgende måte etter Cenk Tosuns (nummer 9) overtidsscoring. Foto: Huseyin Aldemir / Reuters / NTB Scanpix
KONTROVERSIELT: Flere Tyrkia-spillere feiret på følgende måte etter Cenk Tosuns (nummer 9) overtidsscoring. Foto: Huseyin Aldemir / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det var under gårsdagens EM-kvalikkamp mellom Tyrkia og Albania at hjemmelaget feiret Cenk Tosuns matchvinnerscoring med å gjøre en militær hilsen.

Nå risikerer spillerne straff av UEFA, som forbyr alle former for politiske, ideologiske og religiøse meldinger på fotballkamper.

Honnør på Instagram

Onsdag bekreftet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at militære styrker har gått til aksjon mot kurdere inne i Nord-Syria både på bakken og fra lufta.

Den militære honnøren kan tolkes som støtte til Tyrkia i konflikten med YPG-militsen, som omfatter den kurdiske delen av Syrian Democratic Forces (SDF).

På Instagram har også landslaget lagt ut et bilde der både spillerne og støtteapparatet gjør den samme honnøren i garderoben.

Tordnet mot Roma-spiller

Flere tyrkiske spillere har også lagt ut liknende bilder på sosiale medier i dagene før kampen.

Roma-stortalentet Cengiz Ünder la blant annet ut et bilde der han gjør en honnør iført Roma-drakt, noe som har skapt kraftige reaksjoner i Italia.

Giuseppe Falcão, sønn av Roma-helten Paulo Roberto Falcão, var blant dem som reagerte.

- Ta av deg drakta når du gjør noe sånt, skriver Falcão på Twitter under emneknaggen #freekurdistan.

Bøtelagt tidligere

Spillere har ved flere tilfeller blitt straffet av UEFA for liknende hendelser.

Tidligere i år ble Slovakias landslag bøtelagt etter at det ble overhørt rasistiske sanger fra tribunen.

Under VM i fjor ble også sveitserne Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri bøtelagt etter at de gjorde et tegn med hendene som skulle symbolisere den tohodede albanske ørnen i en kamp mot Serbia.

Dette ble tolket som støtte til Kosovo i landets konflikt mot Serbia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling