RISIKERER STRAFF:  Kroatias forsvarsspiller Josip Simunic er i hardt vær, dagen etter playoff-kampen mot Island - etter å ha kommet med det som kan være nazitilrop etter kampen. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB Scanpix
RISIKERER STRAFF: Kroatias forsvarsspiller Josip Simunic er i hardt vær, dagen etter playoff-kampen mot Island - etter å ha kommet med det som kan være nazitilrop etter kampen. Foto: AP Photo / Darko Bandic / NTB ScanpixVis mer

Risikerer straff for nazi-hilsen etter Island-kampen

- Hvis noen har noe i mot det, er det deres problem.

(Dagbladet): Kroatias forsvarsspiller Josip Simunic er i hardt vær, dagen etter playoff-kampen mot Island.

Første kamp endte 0-0 i Reykjavik, men i går framsto Kroatia fram som et mye bedre lag - og vant til slutt 2-0.

Både benken og støtteapparatet sto klare til å storme banen idet dommeren blåste av kampen - og nå hevdes det at Josip Simunic tok feiringen litt for langt.

- For hjemlandet Etter kampslutt snakket forsvarsspilleren til hjemmefansen over høytaleranlegget og kom med et rtilop, som skal ha sine røtter fra det pro-nazistiske regimet i Kroatia under andre verdenskrig, Usta?e, skriver BBC.

- Vær klar, for hjemlandet, skal Simunic ha skreket, mens hjemmefansen responderte med å svare «klar».

Rett etter kampslutt skal den kroatiske spilleren ha avvist at det var et nazistisk tilrop han hadde kommet med, heller et tilrop som viste hans kjærlighet til landet.

- Noen trenger å lære seg historie. Jeg er ikke redd. Jeg støtter Kroatia, mitt hjemland. Hvis noen har noe i mot det, så er det deres problem.

I dag har tilropet fått enda mer oppmerksomhet, og BBC skriver at FIFA vurderer å åpne sak mot fotballspilleren, men vil vente til den offisielle rapporten foreligger.

- Ble overivrig Simunic selv fortsetter å hevde sin uskyld.

- Hvis noen putter meg i en kontekst med oppfordringer om hat og vold, er det forferdelig, skriver spilleren i en uttalelse.

35-åringen, som til daglig spiller i Dinamo Zagreb, er født i Australia - og det førte til at han ble overivrig, forklarer Simunic.

- Som en kroat som er født utenfor mitt eget hjemland, så assosierer jeg «hjemme» med kjærlighet, varme og en positiv kamp - alt det vi viste på banen i går, og som førte til at vi skal til VM.

- Og det var også den eneste grunnen til at jeg ble overivrig og hvorfor jeg startet med tilropene, forklarer 35-åringen.