Risikerer STRAFF

Snowboard-helten Terje Håkonsen prioriterer et show-renn i USA framfor EM i Sveits neste helg. Daniel Franck har vurdert å gjøre det samme. Begge risikerer i så fall straff fra Det internasjonale snowboardforbundet (ISF).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

X-Games (Extreme Games) i Colorado neste helg står ikke på ISFs offisielle terminliste. Løpere som deltar i renn som ikke står på denne lista, blir truet med boikott av ISF. At X-Games i tillegg kolliderer med EM, gjør ikke saken noe bedre.

Likevel velger flere av Europas beste snowboardere å delta i USA. Blant dem Terje Håkonsen, og kanskje Daniel Franck.

- Sponsorene mine ser gjerne at jeg deltar, fordi det er mye mer profilert enn EM. Jeg bestemmer meg i morgen, men sannsynligvis blir det EM på meg, sier Franck. - Fordi du frykter straff fra ISF?

- Jeg skal ringe ISF for å høre hva de har å si om saken. Men hvis jeg velger EM, er det først og fremst fordi det passer dårlig med en USA-tur nå. Jeg skal nemlig kjøre et verdenscuprenn og VM i Europa rett etter EM.

Ødelegger

Daniel Franck liker uansett dårlig at ISF truer med å straffe løpere som stiller i andre renn. Straffen kan være bot, degradering på rankinglistene, eller i verste fall utestengelse fra ISF-renn.

- ISF ødelegger for seg sjøl hvis de ikke lar folk velge fritt hvor de vil kjøre. Frihet er jo noe av det snowboardsporten setter høyest, sier Franck. Han bekrefter at kompisen Terje Håkonsen - som for tida befinner seg i USA - velger X-Games istedenfor EM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer