Risikerer STRAFF

Snowboard-helten Terje Håkonsen prioriterer et show-renn i USA framfor EM i Sveits neste helg. Daniel Franck har vurdert å gjøre det samme. Begge risikerer i så fall straff fra Det internasjonale snowboardforbundet (ISF).

X-Games (Extreme Games) i Colorado neste helg står ikke på ISFs offisielle terminliste. Løpere som deltar i renn som ikke står på denne lista, blir truet med boikott av ISF. At X-Games i tillegg kolliderer med EM, gjør ikke saken noe bedre.

Likevel velger flere av Europas beste snowboardere å delta i USA. Blant dem Terje Håkonsen, og kanskje Daniel Franck.

- Sponsorene mine ser gjerne at jeg deltar, fordi det er mye mer profilert enn EM. Jeg bestemmer meg i morgen, men sannsynligvis blir det EM på meg, sier Franck.
- Fordi du frykter straff fra ISF?

- Jeg skal ringe ISF for å høre hva de har å si om saken. Men hvis jeg velger EM, er det først og fremst fordi det passer dårlig med en USA-tur nå. Jeg skal nemlig kjøre et verdenscuprenn og VM i Europa rett etter EM.

Ødelegger

Daniel Franck liker uansett dårlig at ISF truer med å straffe løpere som stiller i andre renn. Straffen kan være bot, degradering på rankinglistene, eller i verste fall utestengelse fra ISF-renn.

- ISF ødelegger for seg sjøl hvis de ikke lar folk velge fritt hvor de vil kjøre. Frihet er jo noe av det snowboardsporten setter høyest, sier Franck.
Han bekrefter at kompisen Terje Håkonsen - som for tida befinner seg i USA - velger X-Games istedenfor EM.

- Jeg skjønner Terje godt. Og det ville være håpløst om ISF boikotter ham. Ingen er tjent med at snowboard-sporten mister Terje, sier Franck.

Skjeller ut sjefen

Tidligere denne uka uttrykte sportssjef Dag Ove Karsten i Norges Snowboardforbund skuffelse over at Håkonsen dropper EM. Og Karsten mer enn antydet at stjernen ikke er i sin beste form.

Det synes Daniel Franck at Karsten kunne spart seg for.

- Dag Ove bør holde kjeft. Han bør ikke uttale seg om noe han ikke har peiling på, tordner Franck.
- Terje er i superform, men han går egne veier og velger det som passer best for ham.

Det samme gjelder Daniel Franck sjøl.

- Jeg har funnet formen og føler meg helt topp. Stiller jeg i EM, går jeg for gull, lover Franck.

  • Terje Håkonsen stiller etter all sannsynlighet opp i VM i italienske Val di Sole siste uka i januar.