Risikerer straff

- Jeg håper Bryne rykker rett til helvete. Det er et forferdelig møkkalag å spille mot, skal Odd-keeper Erik Holtan ha sagt til nettstedet fotball247 etter kampen mot Bryne søndag. Nå krever Fotballforbundet en skriftlig forklaring fra Holtan på hvorfor han kom med uttalelsene.

Dagbladet fikk i går kveld bekreftet fra Fotballforbundet at de akter å forfølge Holtans uttalelser.

- Jeg vil ta kontakt med Holtan, og be ham om en skriftlig forklaring på episoden, sier lovsjef Thor Grønnerud.

Han fikk først vite om uttalelsene i går ettermiddag, og tar umiddelbart initiativ for å få klarlagt hva som virkelig er sagt.

Mente 1. divisjon

Erik Holtan tar utspillet fra forbundet med ro.

- Jeg får snakke med Grønnerud, og fortelle ham hva jeg mente med det jeg sa. Jeg har ikke lyst til å si så mye mer enn det nå, sier Holtan til Dagbladet.

Intervjuet med fotball247 skjedde rett etter kampslutt søndag kveld.

- Jeg var vel litt frustrert rett etter kampen. Dommeren hadde akkurat blåst av da journalisten kom bort til meg, forklarer Holtan.

- Er du riktig sitert?

- Jeg vil bare kommentere dette med å få fram hva jeg mente med det jeg sa. Jeg beklager at jeg brukte ordet «helvete». Det jeg mener med det, er at jeg håper de rykker ned i 1. divisjon, som er et helvete for en elitespiller. Det hele blir litt tatt ut av sammenhengen.

Håper på bot

Hvis Holtan skulle få straff for uttalelsene, håper han det blir i form av en bot.

- Da rammer det meg personlig. Blir det en eventuell utestengelse, så vil jo det litt uforskyldt ramme hele laget. Jeg får se. Det går vel an å ta en uformell prat med forbundet for å forklare det som har skjedd, sier han. Bryne nekter for at det er de som har rapportert saken inn til NFF.

- Nei, det kjenner ikke jeg til, sier Bryne-trener Kenneth Rosén til Dagbladet.

- Hva synes du om at forbundet nå forfølger saken?

- Jeg vil ikke kommentere det direkte, men det er klart det ikke er trivelig å få slike beskrivelser tredd over hodet. Vi spiller etter de gitte reglene. Om Holtan oppfatter oss som et drittlag, så må han gjerne gjøre det. Det blir hans sak.