Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Risikerer utskjelling

Ole Gunnar Solskjærs nye lagkamerat lider av Tourettes syndrom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag presenterer Manchester United amerikanske Tim Howard som klubbens nye keeper. 24-åringen kommer fra Major League-klubben Metrostars for 15 mill. kroner.

Howard forteller i ettermiddag til BBC Manchester at han lider av Tourettes, syndromet som ofte gir seg utslag i skjellsordstirader og muskelrykninger hos den syke.

Dermed risikerer egentlig Solskjær, Roy Keane og hele United-gjengen både grimaser og ukvemsord fra Howard framover. Selv om amerikaneren håper ingen vil merke sykdommen hans.

- Tourettes syndrom er ikke et problem. Det er en del av livet mitt. Det påvirker meg ikke på noen måte, verken på eller utenfor banen, sier Howard.

Keeperen mener folk vet alt for lite om syndromet han lider av.

- Det er uheldig at folk ikke er skolerte nok. Men sånn er verden. Under kamper påvirker det meg ikke. Jeg må holde ballen ute av nettet, og dette skal ikke hindre meg i å gjøre jobben min, sier Howard før han glipper ut med en liten innrømmelse.

- Kanskje det skjer noen ganger utenfor fotballen, men til og med da er det ikke noe problem.

Trolig har Howard helt rett. United-spillerne er vant til sinne og raseri i garderoben fra før.

De har jo allerede manager Alex Ferguson, som gjerne kaster flasker og skriker.

(Dagbladet.no)

LANDSLAGSKEEPER: Tim Howard i aksjon mot Kamerun nylig.