MÅLET: Det begynner å bli lenge siden Andreas Thorkildsen kastet et spyd. Nå nærmer det seg igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
MÅLET: Det begynner å bli lenge siden Andreas Thorkildsen kastet et spyd. Nå nærmer det seg igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Risikerte å måtte legge opp. Endelig kan Andreas ta i litt

Andreas Thorkildsen (33) intensiverer treninga etter operasjonen sist høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er først nå den siste uka vi har trappet opp litt, økt intensiteten en del, sier Thorkildsens trener gjennom en årrekke, Åsmund Martinsen, til Dagbladet.

Han har fulgt Thorkildsen tett gjennom to OL-gull, VM-gull og to EM-triumfer. Men også gjennom motgangen de siste sesongene. I fjor høst ble smertene såpass ille at Thorkildsen måtte avslutte sesongen halvveis. Det sto mellom å legge opp eller å ta en nødvendig operasjon for å få orden på problemene som hadde sitt utspring i hofta.

Han ble operert for et drøyt år siden, men kan fortsatt ikke garantere at inngrepet var hundre prosent vellykket.

- Det vet jeg ikke før jeg kaster for full kraft igjen, sa han da Dagbladet snakket med ham tidligere i sommer.

Lang opptrening Og fortsatt er det et stykke før Andreas er der. Opptreningen etter operasjonen har vært veldig lang, og en stor tålmodighetsprøve.

- For å være ærlig så har dette tatt faen så lang tid. Legene antydet 6-9 måneder. Det var nok litt vel optimistisk i et spydperspektiv. Det hadde vært greiere om det hadde vært albuen. Hofter er litt mer komplisert har jeg forstått, sa han til Dagbladet i sommer.

Trøsten er at det går riktig vei.

- Det gjør det så absolutt.  Alt går som det skal, selv om det tar tid, sier trener Martinsen.

- Vi er i rute, og planen er fortatt at Andreas skal ha trent seg sterk nok til å ta fatt på en helt normal sesongoppkjøring i januar. Først da starter forberedelsene inn mot OL-sesongen for alvor, sier Martinsen.

Savner miljøet Etter over et år på sidelinja, la ikke Thorkildsen skjul på at han savnet friidrettsmiljøet da Dagbladet intervjuet ham i sommer.

- Jeg savner tida da alt gikk på skinner og ble tatt for gitt. Jeg savner å reise rundt i verden og konkurrere. Det er kanskje først når jeg ikke kan gjøre det, at jeg innser hvor gøy det er, sier Andreas Thorkildsen.

CV

Andreas Thorkildsen

Født:
1. april 1982

Yrke: Spydkaster

Klubb: Kristiansand IF

Meritter: OL: Gull 2004, 2008. VM: Gull 2009, sølv 2005, 2007, 2011. EM: Gull 2006, 1010. NM: Åtte gull, seks Kongepokaler.

Personlig rekord: 91,59 meter (Bislett, 2006)

Aktuell: I ferd med å friskmelde seg etter hofteoperasjonen i august 2014. satser mot Rio-OL i 2016.

Nå ser det altså ut som om han er et - men dog et langt - steg nærmere et comeback.

- Så langt responderer han fint på den treninga vi gjør. Jeg er optimist, sier Åsmund Martinsen.

LANG REHAB: Helt siden hofteoperasjonen sist høst, har Andreas Thorkildsen drevet med rehabiliteringstrening. Først nå kan han begynne å ta litt mer i. Foto: Christian Roth Christensen
LANG REHAB: Helt siden hofteoperasjonen sist høst, har Andreas Thorkildsen drevet med rehabiliteringstrening. Først nå kan han begynne å ta litt mer i. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer