Riski snøt Tromsø for to viktige poeng

Tromsø for alvor inn i nedrykksstriden.

Trener Leif Gunnar Smerud innrømmet at Hønefoss var heldig som fikk med seg ett poeng fra Tromsø i eliteserien søndag.

To minutter før slutt ordnet Riku Riski 1-1 for Hønefoss og ødela en etterlengtet seiersfest for Tromsø.

Gjestene scoret klart mot spillets gang på Alfheim. I det 88. minutt dukket Riski opp i bakrom og trillet en flott pasning fra Tor Øyvind Hovda i nettmaskene.

- Det var et svært viktig poeng vi tok. Prestasjonen var ikke all verden. Tromsø var klart best, og vi kan vel si at vi stjal ett poeng, sa Smerud til NTB.

Dermed står Tromsø fortsatt uten seier i serien siden juni. Laget som har kjempet i toppen av norsk fotball de siste årene, er sendt rett ned i nedrykksgjørma etter hele ni strake seriekamper uten trepoengere.

Tromsø så ut til å gå mot en meget viktig seier da Thomas Drage fullt fortjent sendte vertene i føringen etter 71 minutter. Han scoret alene med keeper etter flott samspill med Zdenek Ondrasek.

Sjansesløseri Hønefoss var heldig som kom fra Alfheim med noe som helst. Bortelaget kunne fort tapt stygt, men en glitrende Steve Clark i mål holdt lenge nullen. Spesielt i første omgang ble HBK bombardert med gode Tromsø-avslutninger, men Clark ryddet opp i egen boks.

Gjestene hadde også marginer på sin side etter et kvarter. Josh Pritchard prøvde seg med et skudd fra skrå vinkel og traff innsiden av lengste stolpe.

Ti minutter senere banket Magnus Andersen til mot lengste hjørne, men HBKs amerikanske sisteskanse strekte seg langt og avverget med en enhåndsredning.

- Vi skapte nok sjanser til å sette både tre og fire mål. Det er bittert, og dette føles som et ran, mente TIL-trener Agnar Christensen.

Nedrykksstrid Hønefoss slet tungt med å skape sjanser. De få gangene gjestene forsøkte seg helhjertet i angrep, ble det aldri farlig nok. Tromsø-forsvaret hadde for det meste en rolig dag på jobben, men likevel glapp seieren i innspurten.

Tromsø ligger fjerde sist på tabellen med 22 poeng. Bare bedre målforskjell gjør at laget ikke ligger på kvalifiseringsplassen. Hønefoss ligger to poeng bak TIL på nest siste plass.

- Det kan bli en tung høst utover, medga Christensen.

(NTB)

NEDRYKKSTRUET: Tromsøs Jaroslaw Fojut i duell med Hønefoss-spillere  i  eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Hønefoss   på Alfheim stadion søndag ettermiddag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
NEDRYKKSTRUET: Tromsøs Jaroslaw Fojut i duell med Hønefoss-spillere i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Hønefoss på Alfheim stadion søndag ettermiddag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer