I STORFORM: Riku Riski storspilte da Rosenborg i kveld kunne ta med seg tre poeng inn i sommerferien.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
I STORFORM: Riku Riski storspilte da Rosenborg i kveld kunne ta med seg tre poeng inn i sommerferien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Riski storspilte da Rosenborg vant mot sjansesløsende Start

Scoret to og regisserte de to andre målene.

• Start - Rosenborg 2-4 (0-2)

(Dagbladet): Det var duket for siste serierunde i norsk eliteserie før VM og dermed sommerferien går i gang for tippeligalagene.

Rosenborg kan, etter et par turbulente dager, gå inn i den med en god følelse.

- Jeg er fornøyd med to mål, og vi var veldig effektive i dag. Det var viktig å ta tre poeng med seg inn i ferien. Jeg er komfortabel i midten, men også mot slutten på kanten. Det føltes bra i dag, sa kampens store spiller Riku Riski til C More etter kampen.

Rosenborg i føringen Det var Rosenborg som åpnet best og som tok ledelsen i første omgang. Det var Riku Riski som satte i gang angrepet, og spilte ballen inn i 16 meteren. Der havnet ballen i beina på Alexander Søderlund, som kjempet ballen i mål.

SCORET TO: Alexander Søderlund scoret to mål mot Start torsdag. Rosenborg vant 3-1.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SCORET TO: Alexander Søderlund scoret to mål mot Start torsdag. Rosenborg vant 3-1. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Kort tid etterpå var igjen Riski i rampelyset når han blir lekkert spilt igjennom av Selnæs, og, til tross for å bli presset av Start-forsvaret, klarte å skyte fra 16 meter og på lekkert vis doble ledelsen for Rosenborg.

- Ren og skjær klasse, sa Lars Tjærnås i C More-kommentatorboksen.

Sjansesløsing Rett før pause våknet Start til de grader. I et Start-angrep var Tripic sist på ballen, som han burde ha satt i mål fra snaue fem meter. Den gikk langt over.

- Den sjansen var stor. Det var bittert at vi ikke fikk den, sa Start-kaptein Håkon Opdal til C More i pausa.

I andre omgang fortsatte det for Start. Start burde ha redusert både to og tre ganger.

Spikern i kista Men det var Rosenborg og deres kontringsspill, med Riski som hovedperson, som lyktes. Riski ble spilt alene gjennom, og la ballen til en Søderlund som ble presset, og klarte å kaste seg fram og få satt ballen i mål.

KJAPP: Alejandro Castro scoret på sin første ballberøring, etter bare noen få sekunder på banen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KJAPP: Alejandro Castro scoret på sin første ballberøring, etter bare noen få sekunder på banen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Reduseringen kom imidlertid for Start. Alejandro Castro kom inn på banen, var der i få sekunder før han headet et frispark i mål.

Espen Hoff hadde også en sjanse som sang i tverrliggeren, og hjemmelaget fortsatte å skape sjanser. Etterhvert var Rosenborg nærmest heldige som slapp unna ny redusering.

Redusering Fire minutter før slutt satte Rosenborg spikeren i kista, nok en gang ved Riku Riski. I et godt Rosenborg-angrep la Mike Jensen ballen over på motsatt side der Riski hadde masse rom og kunne enkelt bredside ballen i mål.

Start fikk riktignok sin redusering helt på tampen, ironisk nok på kampens minste sjanse. Espen Hoff fikk ballen 12 meter fra mål, og skøt ned i bakken, og ballen gikk i sneglefart i mål.