PÅ VEI BORT:  Riku Riski kan være ferdig i Rosenborg.  Foto: NTB Scanpix
PÅ VEI BORT: Riku Riski kan være ferdig i Rosenborg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Riski til svensk fotball

Lånes ut fra RBK til IFK.

Rosenborg låner ut finske Riku Riski (25) til den svenske serielederen i IFK Göteborg. Den målfarlige angrepsspilleren blir dermed lagkamerat med Thomas Rogne.

Riski lånes i første omgang ut i seks måneder, men IFK har også sikret seg opsjon på å gjøre overgangen permanent fra neste sesong.

- Dette er en spiller både IFK Göteborg og jeg har fulgt i mange år. Han er en målscorer og en poengspiller. Vi er veldig glade for å ha Riku i vår stall, sier trener Jörgen Lennartson til den svenske klubbens hjemmeside.

RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye er også fornøyd med løsningen.

- Dette er en god løsning for alle parter, og ikke minst for Riku som er landslagsspiller og trenger mer spilletid enn han har hatt i RBK den siste tiden. Han har vært veldig proff og lojal overfor oss, og er klar til å prestere godt for IFK. Det føler jeg meg trygg på, sier han til Rosenborgs nettsider.

Trener Kåre Ingebrigtsen forstår at finnen ønsket å gripe muligheten som dukket opp.

- Riku er en meget profesjonell herremann som ønsket å spille mer enn det han har fått hos oss i det siste. Så når denne muligheten dukket opp, følte vi at det var riktig både for oss og han. Jeg tror dette blir en bra løsning, sier han.

Etter 18 kamper leder IFK Göteborg Allsvenskan, to poeng foran Djurgården. Riski har vært på banen i 16 seriekamper for RBK så langt denne sesongen. Åtte er fra start. Finnen har scoret ett seriemål. Rosenborg kjøpte nylig Yann-Erik de Lanlay fra Viking, noe som gjør veien til startelleveren lengre for Riski.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram