Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riski uønsket av FIS

Men gjør ingenting med saken.

Det internasjonale skiforbundet har fått med seg at Jarmo Riski trener finske skiløpere, men vil aldri slippe ham inn på FIS-arrangementer.

- Vi har hørt om denne saken. Vi snakket med det finske skiforbundet onsdag, og fikk beskjed om at han er trener for en eller to av jentene i laget. Han har ikke noe akkreditering eller status i landslaget, sier generalsekretær i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Sarah Lewis til NTB.

TV 2 viste imidlertid bilder av Riski på treningsleir med det finske laget i Val Senales i Italia tidligere denne uken. Han ville ikke si hva han gjorde der, men var ikledd finske landslagsklær og sto sammen med finske utøvere og videofilmet.

- Hva som skjer utenom FIS-arrangementer får ikke vi gjort noe med, sier Lewis til NTB.

- Han er eller var med sikkerhet ikke en del av det finske laget under trening, men dette må du snakke med det finske forbundet om, understreker hun etter spørsmål om hva han gjorde sammen med det finske laget.

Utestengt på livstid

Jarmo Riski var trener for det finske kvinnelandslaget under ski-VM i Lahtis i 2001. Etter den gedigne dopingskandalen som kom, ble Riski sammen med blant andre Kari-Pekka Kyrö utestengt på livstid av FIS-styret.

- I tillegg til at FIS bestemte at Riski aldri mer ville få FIS-akkreditering, bestemte det finske skiforbundet at han ikke skulle være en del av deres opplegg, sier Sarah Lewis.

- Men hva synes du om at han nå blir observert med det finske laget under en treningsleir?

- Vi har ingen mening om det. Vi har regler og de er til for å følges, er det eneste Lewis vil svare på spørsmålet.

NTB forsøkte flere ganger torsdag å komme i kontakt med Ilina Hienola, som er presseansvarlig i det finske skiforbundet, men lyktes ikke.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media