Riskis skade mindre alvorlig enn fryktet

Lettelse i Hønefoss.

SKADET: Riku Riski ble skadet i kampen mot Molde, som Hønefoss for øvrig tapte hele 4-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKADET: Riku Riski ble skadet i kampen mot Molde, som Hønefoss for øvrig tapte hele 4-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Riku Riski er satt ut av spill, men kneskaden er mindre alvorlig enn Hønefoss fryktet.

Finnen, som har scoret tre mål i serien for HBK i år, ødela kneet mot Molde sist helg.

- MR-indikasjonen er at det ikke ser så ille ut som fryktet. Korsbåndet ser bra ut. Derfor er vi lettet. Det ser ut til at Riku har unngått det mest alvorlige, sier Hønefoss' medisinsk ansvarlig Christian Thorbjørnsen til NTB.

- Vi behandler dette som en leddbåndsskade. Tidsaspektet må vi se an når smertene avtar. Det vil overraske meg om han må opereres. En ortoped skal også undersøke kneet og se på MR-bildene, sier Thorbjørnsen.

Det betyr at Riski trolig blir å se på banen igjen denne sesongen. Hvor mye av høstsesongen finnen rekker, er uklart. Hjemmekampen mot Odd 23. juni kommer dog for tidlig.

Hønefoss står med 13 poeng etter 12 seriekamper. Nå venter pause på grunn av U21-EM og VM-kvalkamper.

PÅ BÅRE: Riski måtte bæres ut på båret i kampen mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PÅ BÅRE: Riski måtte bæres ut på båret i kampen mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Riku Riski får tett oppfølging av lege, fysioterapeut og ortoped. Neste uke reiser han til Finland.

- Han skal også sjekkes av det finske landslagets medisinske apparat. Det er viktig at han får god oppfølging i seriepausen, sier Thorbjørnsen.

(NTB)